Home Page › Hapjes ›
Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek
Heerlijke dadels uit de oven met pecorino, ontbijtspek en tijm.
Dit heerlijke recept komt uit het All-time favourite Christmas cookbook van Good Housekeeping. De combinatie is erg lekker, een leuke tegenhanger van deze zoete dadels.
Probeer ook eens stokbrood met blauwe kaas en peer, vijgen met blauwe kaas en honing of carpacciohapjes.
Just hear those sleigh bells, ringing and jing ting tingaling too.
Come on it’s lovely weather for a sleigh ride together with you!
Ingrediënten
- 75 gram Pecorinokaas
- 12 plakjes ontbijtspek
- 12 verse dadels
- 12 takjes verse tijm
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Halveer de dadels (snij ze niet helemaal door) en ontpit ze.
-
Snij de pecorino in 12 gelijke stukjes en zorg dat ze ongeveer de grootte hebben van een dadel. Vul de dadels met een stukje pecorino.
-
Vouw de takjes tijm dubbel en stop ze bij de pecorino. Wikkel vervolgens elke dadel in met een stukje ontbijtspek.
-
Leg de gevulde dadels op de bakplaat en bak ze 12 – 15 minuten of totdat de ontbijtspek goudbruin begint te worden. Serveer ze warm.
2 Reacties
• Janna op 1 July 2012 ∞
• Lisa op 2 July 2012 ∞