Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek

Heerlijke dadels uit de oven met pecorino, ontbijtspek en tijm.

Dit heerlijke recept komt uit het All-time favourite Christmas cookbook van Good Housekeeping. De combinatie is erg lekker, een leuke tegenhanger van deze zoete dadels.

Probeer ook eens stokbrood met blauwe kaas en peer, vijgen met blauwe kaas en honing of carpacciohapjes.

Just hear those sleigh bells, ringing and jing ting tingaling too.
Come on it’s lovely weather for a sleigh ride together with you!

gevulde dadels pecorino tijm
Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 75 gram Pecorinokaas
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 12 verse dadels
  • 12 takjes verse tijm

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Halveer de dadels (snij ze niet helemaal door) en ontpit ze. Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 02 Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 04

  3. Snij de pecorino in 12 gelijke stukjes en zorg dat ze ongeveer de grootte hebben van een dadel. Vul de dadels met een stukje pecorino. Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 06

  4. Vouw de takjes tijm dubbel en stop ze bij de pecorino. Wikkel vervolgens elke dadel in met een stukje ontbijtspek. Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 08

  5. Leg de gevulde dadels op de bakplaat en bak ze 12 – 15 minuten of totdat de ontbijtspek goudbruin begint te worden. Serveer ze warm. Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 10 Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 13

Gevulde dadels met pecorino en ontbijtspek - 16

2 Reacties

  1. Deze heb ik gisteren gemaakt voor een feestje. Ze zijn niet moeilijk te maken, evt kan je het vooraf al klaarzetten en dan hoeft het alleen nog maar in de oven.

    Ze smaken heerlijk! Had geen verse tijm, dus gedroogd gebruikt. Yummm!

    Janna op 1 July 2012

  2. Goed om te weten dat het ook lukt met gedroogde tijm. Fijn dat ze lekker waren!

    Lisa op 2 July 2012

Reactie achterlaten