Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gestoomde groenten
Groenten stomen is erg gezond. De groenten houden op deze manier de vitaminen vast.
Bovendien kost het ook nog eens weinig tot geen moeite om ze te stomen. Nu hoef je niet meteen een duur apparaat aan te schaffen, je kunt erg simpele stoommandjes kopen bij bijvoorbeeld de Xenos of bij een Toko. Dit zijn mandjes die je op een pan met kokend water plaatst. In dit recept wordt beschreven hoe je wortels kunt stomen, maar je kunt dit natuurlijk gewoon vervangen door andere groenten (denk aan: sperziebonen, courgette en broccoli). Niet alleen groenten kun je in zo’n mandje stomen, ook bijvoorbeeld vis of rijst.
Kijk ook eens bij witlof met ham en kaas, snelle courgettefrietjes en broccolischotel.
Ingrediënten
- 250 gram wortels
- een dun laagje kokend water in een pan
Gestoomde wortels zijn lekker met bijvoorbeeld een gehaktbal en gebakken aardappels.
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de wortels en snij de voorkant en achterkant eraf.
-
Leg ze in het stoommandje en zet het mandje bovenop de pan.
-
Laat de wortels ongeveer 15 minuten stomen. Ze hebben dan nog een ‘bite’. Wil je zachte wortels, laat ze dan langer stomen.
Er zijn nog geen reacties.