Gestoomde broccoli met kerriesaus

Gestoomde broccoli met een lekkere kerriesaus.

De hoeveelheid kerriepoeder hangt af van de soort die je gebruikt. Kerriepoeder is een mengsel van verschillende specerijen, dus de pittigheid kan verschillen. Wij hebben een stoompan gebruikt voor de broccoli, maar je kunt de broccoli ook koken. Probeer ook eens witlof met ham en kaas, gestoomde groenten of geroosterde paprika’s.

Gestoomde broccoli met kerriesaus
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli

Voor de saus

  • 15 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 ml groentebouillon

Eet deze broccoli eens bij gevulde kipfilet en gebakken aardappels.

Bereidingswijze & foto's

  1. Breng een pan met water aan de kook. Zet de stoompan erop.

  2. Was de broccoli en snij de roosjes eraf. Broccoli in kerriesaus - 02 Broccoli in kerriesaus - 03 Broccoli in kerriesaus - 04

  3. Leg de broccoli in de stoompan en stoom de groente in 8 minuten beetgaar. Broccoli in kerriesaus - 10

  4. Laat ondertussen de boter voor de saus smelten in een pan. Broccoli in kerriesaus - 05

  5. Voeg de bloem toe en klop zanderig. Broccoli in kerriesaus - 07

  6. Schenk langzaam de bouillon erbij terwijl je goed blijft kloppen (om klontjes te voorkomen). Broccoli in kerriesaus - 08

  7. Voeg het kerriepoeder toe en breng de saus aan de kook. Laat koken totdat je tevreden bent met de dikte (een paar minuten). Broccoli in kerriesaus - 09 Broccoli in kerriesaus - 12

  8. Serveer de broccoli met de kerriesaus.

Broccoli in kerriesaus - 23

2 Reacties

  1. We maken de kerriesaus vaak, lekker!

    Win op 25 May 2013

  2. Hartstikke leuk om te horen, Win!

    Lisa op 25 May 2013

Reactie achterlaten