Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gestoomde broccoli met kerriesaus
Gestoomde broccoli met een lekkere kerriesaus.
De hoeveelheid kerriepoeder hangt af van de soort die je gebruikt. Kerriepoeder is een mengsel van verschillende specerijen, dus de pittigheid kan verschillen. Wij hebben een stoompan gebruikt voor de broccoli, maar je kunt de broccoli ook koken. Probeer ook eens witlof met ham en kaas, gestoomde groenten of geroosterde paprika’s.
Ingrediënten
- 1 broccoli
Voor de saus
- 15 gram boter
- 15 gram bloem
- 2 theelepels kerriepoeder
- 250 ml groentebouillon
Eet deze broccoli eens bij gevulde kipfilet en gebakken aardappels.
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een pan met water aan de kook. Zet de stoompan erop.
-
Was de broccoli en snij de roosjes eraf.
-
Leg de broccoli in de stoompan en stoom de groente in 8 minuten beetgaar.
-
Laat ondertussen de boter voor de saus smelten in een pan.
-
Voeg de bloem toe en klop zanderig.
-
Schenk langzaam de bouillon erbij terwijl je goed blijft kloppen (om klontjes te voorkomen).
-
Voeg het kerriepoeder toe en breng de saus aan de kook. Laat koken totdat je tevreden bent met de dikte (een paar minuten).
-
Serveer de broccoli met de kerriesaus.
2 Reacties
• Win op 25 May 2013 ∞
• Lisa op 25 May 2013 ∞