Gebakken camembert met calvados

Camembert uit de oven met honing, calvados en rozemarijn,

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Long nights and log fires.

Probeer ook eens deze gebakken camembert, stokbrood met blauwe kaas en peer of artisjokken met olijfoliedip.

calvados gebakken camembert
Gebakken camembert met calvados
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 - 6 personen als voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 stuks camembert
  • 1,5 eetlepel calvados
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Om mee te dippen brood

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de camembert in een ovenschaal. Maak er met een prikker 6 – 7 gaatjes in (prik ze niet helemaal in tot de bodem, dan loopt de kaas eruit). Gebakken camembert met calvados - 001 Gebakken camembert met calvados - 002

  3. Meng de honing met de calvados en sprenkel over de camembert. Gebakken camembert met calvados - 003 Gebakken camembert met calvados - 004

  4. Hak de knoflook heel fijn en verdeel over de kazen. Trek de blaadjes van de rozemarijn en verdeel over de kazen. Gebakken camembert met calvados - 007 Gebakken camembert met calvados - 008

  5. Zet de kazen in de oven en bak ze 7 minuten. Haal uit de oven en maak een snee in de bovenkant. Serveer meteen (met reepjes brood).

Gebakken camembert met calvados - 011

1 reactie

  1. Erg leuk om te eten. Schaal in het midden en lekker dopen met goed brood. Super maaltijd. Wij hebben het gecombineerd met advocado mano salsa. Lekker!

    reinou de haan op 10 March 2012

Reactie achterlaten