Home Page › Hapjes ›
Gebakken camembert met calvados
Camembert uit de oven met honing, calvados en rozemarijn,
Dit recept is gebaseerd op een recept uit Long nights and log fires.
Probeer ook eens deze gebakken camembert, stokbrood met blauwe kaas en peer of artisjokken met olijfoliedip.
Ingrediënten
- 2 stuks camembert
- 1,5 eetlepel calvados
- 1,5 eetlepel honing
- 1 teentje knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- Om mee te dippen brood
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de camembert in een ovenschaal. Maak er met een prikker 6 – 7 gaatjes in (prik ze niet helemaal in tot de bodem, dan loopt de kaas eruit).
-
Meng de honing met de calvados en sprenkel over de camembert.
-
Hak de knoflook heel fijn en verdeel over de kazen. Trek de blaadjes van de rozemarijn en verdeel over de kazen.
-
Zet de kazen in de oven en bak ze 7 minuten. Haal uit de oven en maak een snee in de bovenkant. Serveer meteen (met reepjes brood).
1 reactie
• reinou de haan op 10 March 2012 ∞