Home Page › Hapjes ›
Roquamole
Een heerlijke dip met blauwe kaas en avocado's.
Ik wilde dit recept al een hele tijd proberen. Het is een recept uit Nigella Express. Het recept wordt eigenlijk gemaakt met roquefort, maar Nigella geeft zelf al aan dat het ook lekker is met andere blauwe kazen. Dat kwam goed uit, want roquefort wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en dat mag ik nu even niet. De jalapeno’s hebben wij niet toegevoegd, maar die kun je dus wel toevoegen (35 gram). Wij hebben gekozen voor een zachte, blauwe kaas en het was een erg geslaagde combinatie. Zowel op stukjes stokbrood, als dip voor groente of als dip bij bijvoorbeeld nacho’s.
Probeer ook eens bietenhummus met walnoten, baba ganoush of gekarameliseerde uiendip.
Ingrediënten
- 125 gram zachte, blauwe kaas
- 60 ml zure room
- 2 rijpe avocado’s
- 2 bosuitjes
- 1/4 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de blauwe kaas met de zure room in een kom en pureer met een vork.
-
Pel de avocado’s, verwijder de pit en voeg toe aan het kaasmengsel. Pureer opnieuw met een vork.
-
Snij de bosuitjes fijn en roer door het mengsel heen. Besprenkel met het paprikapoeder. Serveer meteen.
4 Reacties
• Silke op 1 August 2013 ∞
• Caroline Brouwer op 1 August 2013 ∞
• Caroline Brouwer op 1 August 2013 ∞
• Gerrie Roozeboom op 2 August 2013 ∞