Roquamole

Een heerlijke dip met blauwe kaas en avocado's.

Ik wilde dit recept al een hele tijd proberen. Het is een recept uit Nigella Express. Het recept wordt eigenlijk gemaakt met roquefort, maar Nigella geeft zelf al aan dat het ook lekker is met andere blauwe kazen. Dat kwam goed uit, want roquefort wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en dat mag ik nu even niet. De jalapeno’s hebben wij niet toegevoegd, maar die kun je dus wel toevoegen (35 gram). Wij hebben gekozen voor een zachte, blauwe kaas en het was een erg geslaagde combinatie. Zowel op stukjes stokbrood, als dip voor groente of als dip bij bijvoorbeeld nacho’s.

Probeer ook eens bietenhummus met walnoten, baba ganoush of gekarameliseerde uiendip.

dip guacamole nigella express roquamole
Roquamole
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 125 gram zachte, blauwe kaas
  • 60 ml zure room
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 bosuitjes
  • 1/4 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de blauwe kaas met de zure room in een kom en pureer met een vork.

  2. Pel de avocado’s, verwijder de pit en voeg toe aan het kaasmengsel. Pureer opnieuw met een vork.

  3. Snij de bosuitjes fijn en roer door het mengsel heen. Besprenkel met het paprikapoeder. Serveer meteen.

4 Reacties

  1. Ik ben getrouwd met een blauwe kaas verslaafde, dus deze neem ik mee om een van de weken op het menu te zetten.

    Silke op 1 August 2013

  2. Dit lijkt me inderdaad erg lekke. Ga ik onthouden! Je moet zeker al bijna bevallen Lisa? Sterkte met dit warme weer en de laatste lootjes! groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 1 August 2013

  3. Sorry, ik bedoel natuurlijk loodjes! ;-)

    Caroline Brouwer op 1 August 2013

  4. Bedankt voor het heerlijke recept, maar ook gefeliciteerd met Ella, een mooie aanwinst.

    Gerrie Roozeboom op 2 August 2013

Reactie achterlaten