Zelfgemaakte croutons

Zelf croutons maken is erg simpel én lekker.

Van oud brood kun je zelf heel makkelijk croutons maken. Als je ze in een luchtdichte doos stopt kun je ze tot twee weken bewaren. Dit recept is voor knoflookcroutons. Normale croutons maak je door ze alleen te bestrijken met olijfolie. Probeer ook gerust andere kruiden.

Deze croutons zijn heerlijk bij een zelfgemaakte salade. Probeer ze bijvoorbeeld eens bij Jamie’s caesarsalade, Italiaanse spinaziesalade of bij een paprikasalade met mozzarella.

dsc_00676

Zelfgemaakte croutons
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 boterhammen

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 150°C

  1. Pel de knoflook en pers de teentjes uit.

  2. Meng de knoflook met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. dsc_00688 dsc_00724

  3. Snij de korstjes van het brood af en bestrijk de boterhammen aan de voor- en achterkant met het olijfoliemengsel. dsc_00745 dsc_00774

  4. Snij de boterhammen in blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. dsc_00875

  5. Zet de croutons 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verdeel ze daarna over een salade. dsc_00857

dsc_01162

één link van een andere site

  1. Van Van leftovers naar culinair « op 3 January 2013

Reactie achterlaten