Home Page › Diner › Salade ›
Spinaziesalade met sinaasappel
Een heerlijke frisse spinaziesalade met sinaasappel, bleekselderij, pompoenpitten en een mosterddressing.
Spinazie is zowel warm als koud heerlijk. In deze frisse salade wordt de spinazie gemixt met stukjes sinaasappel en een mosterddressing. De mosterddressing is makkelijk zelf te maken, maar je kunt natuurlijk ook altijd een eigen dressing gebruiken. Het recept voor de dressing is voor 4 – 6 personen, die kun je een 1 – 2 dagen bewaren in de koelkast.
Probeer ook eens sinaasappelsalade met radijs of een Italiaanse spinaziesalade.
Ingrediënten
- 4 handenvol verse spinazieblaadjes
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 1/2 sinaasappel
Voor de dressing
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- theelepel peper
- theelepel zout
Deze salade is lekker bij bijvoorbeeld aardappelstukjes en kip in Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze & foto's
-
Was de spinazieblaadjes. Stop ze in een kom.
-
Snijd met een mes de schil van de sinaasappel weg en snijd het vlees in blokjes. Voeg dit toe aan de spinazie.
-
Snijd de uiteinden van de bleekselderijstengel eraf en was hem. Snijd de stengel in stukjes (halveer hem horizontaal en snijd in stukjes).
-
Schep de pitten in een braadpan en zet die op middelhoogvuur op zonder boter of olie. Zodra ze goudbruin beginnen te worden, zijn ze klaar (dat duurt een paar minuten).
-
Voeg de bleekselderij en de pitten toe aan de spinazie en hussel door elkaar.
-
Voeg alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar, meng goed en sprenkel over de salade.
1 reactie
• Anne op 16 May 2010 ∞