Home Page › Diner › Salade ›
Salade van zoete ui
Een salade van zoete uien.
Dit recept komt uit Sheila Lukins’ USA cookbook. Het is een lekkere salade en weer eens wat anders. Als je de salade even laat staan, kunnen de smaken goed intrekken. Het is ook erg lekker op brood.
Probeer ook eens tomatensalsa, venkelsalade of simpele komkommersalade.
Ingrediënten
- 2 kleine, zoete uien
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1/4 theelepel gemalen karwijzaad
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de uien en snij ze heel dun. Leg ze op een schaal.
-
Besprenkel de uien met de olijfolie en het citroensap.
-
Besprenkel met het karwijzaad, de peper en het zout.
-
Laat even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken, maar maak de salade niet langer dan 1 uur voordat je hem gaat serveren.
Er zijn nog geen reacties.