Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Griekse salade
Een tijdje geleden kregen we een recept via de mail van Jake. Hij stuurde ons een recept voor de echte Griekse salade, super leuk! Wij hebben zijn recept gebruikt, maar hadden niet alles in huis, dus we hebben het een klein beetje aangepast (ook hebben we rucola toegevoegd, dat stond niet in het oorspronkelijke recept). Je kunt er nog komkommer en een gele paprika aan toevoegen. Ook hebben we cherrytomaten gebruikt in rood en geel, maar dat kunnen ook gewone rode trostomaten zijn.
Jake gaf ons nog als tip dat in Griekenland de salade altijd geserveerd werd met de feta als een blok (zoals je ‘m uit de verpakking haalt, niet verbrokkeld) op de salade, besprenkeld met een beetje olijfolie en oregano. Dat kan dus ook.
Bedankt Jake, het was een heerlijke salade!
Probeer ook eens pittige koolsla, tomatensalade met komkommer of salade met feta en pecannoten.
Ingrediënten
- 125 gram rode cherrytomaten
- 125 gram gele cherrytomaten
- 1 rode ui
- 150 gram feta
- 15 olijven (kalamata of zwarte olijven)
- 40 gram rucola
Voor de dressing
- 2 eetlepels verse oregano
- 1,5 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel knoflookolie
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de tomaten in stukjes. Verwijder eventueel de zaadjes. Pel de ui, halveer hem en snij in ringen.
-
Breek de feta in stukjes.
-
Neem een grote schaal of een kom en verdeel de rucola eroverheen. Bestrooi met de tomaten, uienringen en olijven. Voeg vervolgens de feta toe.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en besprenkel de salade met de dressing. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.