Salade met pijnboompitten en blauwe kaas

Een snelle salade met geroosterde pijnboompitten en roquefort.

Probeer ook eens salade met olijven en Parmezaanse kaas, salade met feta en pecannoten of tomatensalsa.

cherrytomaten salade met pijnboompitten salade met roquefort
Salade met pijnboompitten en blauwe kaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen, als bijgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram rucolamelange
  • 45 gram pijnboompitten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 50 gram roquefort

Voor de dressing

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn

Bereidingswijze & foto's

  1. Schud de sla op een groot bord of in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom (klop met een kleine garde om de honing op te lossen).

  2. Stop de pijnboompitten in een bakpan zonder boter of olie en rooster de pitten tot ze bruin beginnen te worden. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Halveer de cherrytomaten en snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Verdeel over de sla. Salade met pijnboompitten en roquefort - 006

  4. Strooi de pijnboompitten over de sla. Verbrokkel de roquefort eroverheen. Besprenkel met de dressing en serveer meteen. Salade met pijnboompitten en roquefort - 007

Salade met pijnboompitten en roquefort - 008

1 reactie

  1. ik had gelukkig deze ingredienten al in huis…De salada was heerlijk

    Marco op 3 July 2010

Reactie achterlaten