Home Page › Diner ›
Salade met pijnboompitten en blauwe kaas
Een snelle salade met geroosterde pijnboompitten en roquefort.
Probeer ook eens salade met olijven en Parmezaanse kaas, salade met feta en pecannoten of tomatensalsa.
Ingrediënten
- 150 gram rucolamelange
- 45 gram pijnboompitten
- 5 zongedroogde tomaten
- 100 gram cherrytomaten
- 50 gram roquefort
Voor de dressing
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1,5 eetlepel rode wijnazijn
Bereidingswijze & foto's
-
Schud de sla op een groot bord of in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom (klop met een kleine garde om de honing op te lossen).
-
Stop de pijnboompitten in een bakpan zonder boter of olie en rooster de pitten tot ze bruin beginnen te worden. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
-
Halveer de cherrytomaten en snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Verdeel over de sla.
-
Strooi de pijnboompitten over de sla. Verbrokkel de roquefort eroverheen. Besprenkel met de dressing en serveer meteen.
1 reactie
• Marco op 3 July 2010 ∞