Salade caprese

Een lekkere Italiaanse salade

De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is zeker niet nieuw, maar wel erg geslaagd! Vooral nu in de zomer, als je de lekkerste tomaten kunt krijgen, is dit een perfect gerecht. Wij hebben dit gegeten als voorgerecht. Bij zo’n simpele salade is het belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken, dus: goede, rijpe tomaten, buffelmozzarella, verse basilicum en goede olijfolie.

Probeer ook eens gevulde tomaten, peterseliesalade met olijven of tomatensalsa.

Salade caprese
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 12 Tasty Tom tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 40 blaadjes basilicum
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • naar smaak zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet 4 borden klaar.

  2. Was de tomaten en snij met een scherp mesje de steel eruit. Snij de tomaten vervolgens in plakjes van ongeveer 5 mm dik en verdeel ze over de borden. Salade caprese - 005 Salade caprese - 009 Salade caprese - 010

  3. Bestrooi de tomaten met een snufje zout.

  4. Besprenkel de tomaten met de olijfolie (een eetlepel per bord). Salade caprese - 017

  5. Verdeel de blaadjes basilicum over de tomaten. Salade caprese - 016 Salade caprese - 019

  6. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Salade caprese - 023 Salade caprese - 024

  7. Besprenkel met de azijn. Serveer meteen.

Salade caprese - 034

1 reactie

  1. Hoihoi, ik heb dit recept vandaag gemaakt en het smaakt heerlijk. Helaas had ik geen balsamico azijn meer, maar ik las ergens dat je het goed kunt vervangen door rode wijn azijn, wat ik nog wel had staan. Ik heb alleen wel wat minder basilicum gebruikt. Groetjes Janna

    Janna op 16 June 2012

Reactie achterlaten