Home Page › Diner ›
Salade caprese
Een lekkere Italiaanse salade
De combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is zeker niet nieuw, maar wel erg geslaagd! Vooral nu in de zomer, als je de lekkerste tomaten kunt krijgen, is dit een perfect gerecht. Wij hebben dit gegeten als voorgerecht. Bij zo’n simpele salade is het belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken, dus: goede, rijpe tomaten, buffelmozzarella, verse basilicum en goede olijfolie.
Probeer ook eens gevulde tomaten, peterseliesalade met olijven of tomatensalsa.
Ingrediënten
- 12 Tasty Tom tomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- 40 blaadjes basilicum
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 theelepels balsamico-azijn
- naar smaak zout
Bereidingswijze & foto's
-
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet 4 borden klaar.
-
Was de tomaten en snij met een scherp mesje de steel eruit. Snij de tomaten vervolgens in plakjes van ongeveer 5 mm dik en verdeel ze over de borden.
-
Bestrooi de tomaten met een snufje zout.
-
Besprenkel de tomaten met de olijfolie (een eetlepel per bord).
-
Verdeel de blaadjes basilicum over de tomaten.
-
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden.
-
Besprenkel met de azijn. Serveer meteen.
1 reactie
• Janna op 16 June 2012 ∞