Home Page › Diner ›
Rundvleesstoofschotel met bier
Een Engelse stoofschotel met rundvlees en bier. Heerlijk met rijst.
In Engeland gebruiken ze voor stoofschotels vaak Stout. Omdat dat in Nederland iets minder makkelijk te krijgen is, heb ik voor dit recept gebruik gemaakt van donker bier. Niet hetzelfde en zeker geen vervanging, maar deze stoofschotel was toch ontzettend lekker! Zorg wel dat je niet meer dan 150 ml toevoegt, anders wordt de stoofschotel te bitter.
Benieuwd naar andere eenpansgerechten? Probeer dan ook eens runderstoofschotel met aardappel en tomaat, rundvleesstoofschotel met rode wijn of jambalaya.
Ingrediënten
- 350 gram bieflappen
- 4 wortels
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 middelgrote aardappels
- 2 eetlepels bloem
- 150 ml donker bier
- 600 ml runderbouillon
- 30 gram bakboter
- 2 laurierbladeren
- Zout en peper naar smaak
Deze stoofschotel kun je invriezen.
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 cm.
-
Rasp de wortels, snijd in reepjes. Snijd de bleekselderij, ui, paprika en knoflook in stukjes.
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
-
Doe de bloem in een kom. Voeg de versgemalen zout en peper toe. Roer door elkaar.
-
Stop de rundvleesstukjes in de bloem en roer door elkaar. Zorg dat elk stukje rundvlees een goede coating van bloem heeft.
-
Verhit de helft van de bakboter in een braadpan.
-
Bak de rundvleesstukjes in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur bruin.
-
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze apart.
-
Verhit de rest van de boter in de pan. Voeg de ui, paprika, knoflook, bleekselderij en wortels toe. Roerbak het geheel voor 5 minuten.
-
Schenk de runderbouillon bij de groenten. Voeg de laurierbladeren en het vlees toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
-
Voeg de aardappelblokjes toe. Proef de stoofschotel en voeg eventueel nog extra zout of peper toe.
-
Leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 1,5 – 2 uur sudderen.
-
Serveer met rijst.
Er zijn nog geen reacties.