Home Page › Wereld › China ›
Rundvlees in zwartebonensaus met gebakken rijst
Zwartebonensaus kun je vinden in een toko. Het is een dikke, zwarte saus met een pikante, zoete smaak.
Je kunt dit rundvleesgerecht ook met noedels eten. Dit recept is voor 4 personen. Gember kun je vinden op de groentenafdeling in de supermarkt. Het is een wortel waarvan je eerst de schil moet verwijderen. Gember is ongeveer 2 weken houdbaar. Wij vriezen de gember altijd in, zodat je een stuk kunt pakken als je het nodig hebt. Dat heeft bovendien nog als voordeel dat bevroren gember zich een stuk makkelijker laat raspen.
Probeer ook eens kip in hoisinsaus, curry Rogan Josh of stoofschotel met tomaat en aardappel.
Ingrediënten
- 300 gram witte rijst
- 400 gram bieflappen (of magere runderlappen)
- 4 cm gember (ongeveer twee duimen)
- 3 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- verse koriander
- 4 eetlepels wokolie
- 4 eetlepels zwartebonensaus
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eieren
- 4 eetlepels sesamolie
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de rijst, giet ‘m af en laat hem afkoelen.
-
Snijd de ui, het rundvlees en de paprika in stukjes.
-
Pel de gember en rasp de stukjes fijn.
-
Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes.
-
Snijd de koriandersteeltjes fijn.
-
Doe de gember, de knoflook, de ui, de koriander, de paprika en het vlees bij elkaar in een kom.
-
Giet de sesamolie eroverheen en schep door elkaar.
-
Verhit 2 eetlepels wokolie in een wokpan.
-
Voeg het rundvleesmengsel toe en bak in 3 minuten op hoog vuur. Zorg dat je blijft roeren.
-
Voeg de zwartebonensaus en 2 eetlepels sojasaus toe.
-
Hussel alles goed door elkaar en voeg eventueel nog zout en peper toe.
-
Haal de pan van het vuur.
De gebakken rijst maken
-
Verhit in een wok 2 eetlepels wokolie.
-
Voeg de eieren toe en de overige sojasaus. Je wil geen stukjes ei, dus blijf goed roeren.
-
Voeg de afgekoelde rijst toe en bak het in het rijstmengsel voor 2 – 3 minuten.
-
Haal de pan van het vuur.
-
Serveer het rundvlees met de gebakken rijst. Om het rundvleesgerecht warm te houden, kun je het bewaren in een afgesloten kom of er gewoon een bord overheen zetten.
2 Reacties
• op 8 February 2011 ∞
• Lisa op 9 February 2011 ∞