Runderpastei met Guinness en Yorkshire puddings

Een heerlijke winterse maaltijd.

Wij zijn dol op rundvleesstoofschotels, vooral als er Guinness in zit en ze bedekt worden met Yorkshire pudding, hmmm. Het maken van Yorkshire puddings is helemaal niet moeilijk. Wij hebben dit recept gebruikt. Het maken van een stoofschotel kost even wat tijd, maar eigenlijk hoeft het alleen maar te staan. Een perfect gerecht voor Kerstmis dus! Het recept voor deze stoofschotel is gebaseerd op een stoofschotel uit Sophie Conran’s Pies. Probeer ook eens goulash, stoofschotel met venkel of deze stoofschotel met kaasscones.

engelse stoofschotel runderpastei met guinness rundvlees- stoofschotel stoofschotel met guinness yorkshire puddings
Runderpastei met Guinness en Yorkshire puddings
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
5 personen

Ingrediënten

  • 500 gram magere runderlappen
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 ml Guinness
  • 250 ml runderbouillon
  • 150 gram champignons
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel bloem
  • Versgemalen zout en peper
  • 10 Yorkshire puddings

Sophie Conran's Pies
Sophie Conran’s Pies Sophie Conran op bol.com

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de uiteinden van de winterpenen en bleekselderij af en snij in blokjes. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Pel de ui en snij in stukjes. Snij het rundvlees in blokjes. Hak de champignons in vieren. Rundvleesstoofschotel - 002 Rundvleesstoofschotel - 003 Rundvleesstoofschotel - 016

  2. Smelt de boter in een braadpan en voeg de olie toe. Bak het rundvlees op hoog vuur totdat ze bruin zijn aan de buitenkant en haal de stukjes uit de pan. Zet het vuur laag en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe. Bak op laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Rundvleesstoofschotel - 004 Rundvleesstoofschotel - 008

  3. Zeef de bloem over de groenten heen en roer door elkaar. Rundvleesstoofschotel - 009

  4. Giet de Guinness bij de groenten. Voeg het laurierblad toe en roer door elkaar. Rundvleesstoofschotel - 014

  5. Voeg het rundvlees en de champignons toe. Giet de bouillon erbij. Schep door elkaar. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat anderhalf uur zachtjes stomen of totdat het rundvlees zacht en de saus ingedikt is. Rundvleesstoofschotel - 018 Rundvleesstoofschotel - 020 Rundvleesstoofschotel - 022 Rundvleesstoofschotel - 026

  6. Maak de Yorkshire puddings. Rundvleesstoofschotel - 043

  7. Schep de stoofschotel in ramequins (haal de laurierbladeren eruit). Leg er een Yorkshire pudding bovenop en serveer meteen. Rundvleesstoofschotel - 037 Rundvleesstoofschotel - 047

Rundvleesstoofschotel - 048

2 Reacties

  1. Opnieuw een supergerecht! Het was heerlijk en gezellig eten. Mijn Yorkshire puddings waren iets te ver gegaard vanbuiten en nog iets te rauw vanbinnen. Enig idee hoe dit komt?

    Ik ben echt zwaar fan aan het worden van jullie site en heb hem al aan veel mensen voorgesteld.

    Lies Capoen op 14 December 2010

  2. Super leuk om te horen, Lies!

    Over de Yorkshire puddings: ik denk dat je dan iets te veel beslag hebt toegevoegd. Of zet de oven de volgende keer toch iets lager, zodat ze genoeg tijd krijgen om te bakken.


    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 15 December 2010

Reactie achterlaten