Home Page › Diner ›
Runderpastei met Guinness en Yorkshire puddings
Een heerlijke winterse maaltijd.
Wij zijn dol op rundvleesstoofschotels, vooral als er Guinness in zit en ze bedekt worden met Yorkshire pudding, hmmm. Het maken van Yorkshire puddings is helemaal niet moeilijk. Wij hebben dit recept gebruikt. Het maken van een stoofschotel kost even wat tijd, maar eigenlijk hoeft het alleen maar te staan. Een perfect gerecht voor Kerstmis dus! Het recept voor deze stoofschotel is gebaseerd op een stoofschotel uit Sophie Conran’s Pies. Probeer ook eens goulash, stoofschotel met venkel of deze stoofschotel met kaasscones.
Ingrediënten
- 500 gram magere runderlappen
- 15 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 winterpenen
- 2 stengels bleekselderij
- 300 ml Guinness
- 250 ml runderbouillon
- 150 gram champignons
- 2 laurierbladeren
- 1 eetlepel bloem
- Versgemalen zout en peper
- 10 Yorkshire puddings
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de uiteinden van de winterpenen en bleekselderij af en snij in blokjes. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Pel de ui en snij in stukjes. Snij het rundvlees in blokjes. Hak de champignons in vieren.
-
Smelt de boter in een braadpan en voeg de olie toe. Bak het rundvlees op hoog vuur totdat ze bruin zijn aan de buitenkant en haal de stukjes uit de pan. Zet het vuur laag en voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe. Bak op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
-
Zeef de bloem over de groenten heen en roer door elkaar.
-
Giet de Guinness bij de groenten. Voeg het laurierblad toe en roer door elkaar.
-
Voeg het rundvlees en de champignons toe. Giet de bouillon erbij. Schep door elkaar. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat anderhalf uur zachtjes stomen of totdat het rundvlees zacht en de saus ingedikt is.
-
Maak de Yorkshire puddings.
-
Schep de stoofschotel in ramequins (haal de laurierbladeren eruit). Leg er een Yorkshire pudding bovenop en serveer meteen.
2 Reacties
• Lies Capoen op 14 December 2010 ∞
• Lisa op 15 December 2010 ∞