Home Page › Diner ›
Pastinaaksoep met appel
Een lekkere, dikke soep met pastinaken en appel.
Dit is niet de knapste soep van de wereld, maar wat hij mist aan uiterlijk, maakt hij goed in smaak. De pastinaken en appel combineren heerlijk! Probeer ook eens bleekselderijsoep met Stilton, erwtensoep met chorizo of schorsenerensoep met knoflook.
Ingrediënten
- 750 gram pastinaken
- 2 appels
- 1 stengel bleekselderij
- 1300 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 20 gram boter
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de pastinaken en snij in stukjes. Was de bleekselderij en snij in plakjes. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Houd een halve appel apart en snij de rest in blokjes.
-
Smelt 10 gram boter in een kookpan en voeg de pastinaak toe. Roerbak voor een paar minuten. Voeg dan de bleekselderij en appel toe.
-
Giet de bouillon erbij. Voeg het laurierblad en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
-
Snij de overige halve appel in dunne plakjes en bak in een bakpan met de overige 10 gram boter totdat de plakjes goudbruin zijn.
-
Haal het laurierblad uit de soep, pureer het geheel en breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en leg in elke kom een paar plakjes gebakken appel.
2 Reacties
• Marike Wierda op 20 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞