Pastinaaksoep met appel

Een lekkere, dikke soep met pastinaken en appel.

Dit is niet de knapste soep van de wereld, maar wat hij mist aan uiterlijk, maakt hij goed in smaak. De pastinaken en appel combineren heerlijk! Probeer ook eens bleekselderijsoep met Stilton, erwtensoep met chorizo of schorsenerensoep met knoflook.

appel soep met pastinaak
Pastinaaksoep met appel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram pastinaken
  • 2 appels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1300 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 20 gram boter
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de pastinaken en snij in stukjes. Was de bleekselderij en snij in plakjes. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Houd een halve appel apart en snij de rest in blokjes. Pastinaaksoep met appel - 002 Pastinaaksoep met appel - 003 Pastinaaksoep met appel - 007

  2. Smelt 10 gram boter in een kookpan en voeg de pastinaak toe. Roerbak voor een paar minuten. Voeg dan de bleekselderij en appel toe. Pastinaaksoep met appel - 005 Pastinaaksoep met appel - 006 Pastinaaksoep met appel - 009

  3. Giet de bouillon erbij. Voeg het laurierblad en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Pastinaaksoep met appel - 011 Pastinaaksoep met appel - 016

  4. Snij de overige halve appel in dunne plakjes en bak in een bakpan met de overige 10 gram boter totdat de plakjes goudbruin zijn. Pastinaaksoep met appel - 019

  5. Haal het laurierblad uit de soep, pureer het geheel en breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en leg in elke kom een paar plakjes gebakken appel. Pastinaaksoep met appel - 018

Pastinaaksoep met appel - 027

2 Reacties

  1. Inderdaad, qua uiterlijk verdient dit soepje geen schoonheidsprijs. Maar de smaak was heerlijk, vooral de combinatie pastinaak-kruidnagel vond ik erg geslaagd!

    Marike Wierda op 20 February 2012

  2. Hoi Marike, hartstikke leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

Reactie achterlaten