Home Page › Diner ›
Pastaschotel met kip en venkel
Een heerlijke, romige pastaschotel uit de oven met kip, venkel, kaas en rode ui.
Je kunt voor dit recept kant-en-klare kruidenkaas gebruiken of volg het recept voor het maken van je eigen kruidenkaas.
Probeer ook eens pasta carbonara, cannelloni met drie soorten kaas of pastaschotel met ham en kaas.

Ingrediënten
- 2 venkelbollen
- 225 gram pasta
- 225 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 70 gram rozijnen
- 1 citroen
- 300 gram, bijvoorbeeld philadelphia roomkaas
- 2 eetlepels, vers peterselie
- 50 gram geraspte kaas
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de kruidenkaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 handvol, vers peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de uien in ringen en giet er 2 eetlepels citroensap overheen.
-
Leg de kipfilets in een kookpan en giet de bouillon eroverheen. Zet de pan op het vuur en laat 15 minuten koken.
-
Zet ondertussen een pan met water op voor de pasta. Kook de pasta nét gaar (ongeveer 2 minuten minder dan de instructie op de verpakking). Giet de pasta af, stop ze terug in de pan en roer er een eetlepel olijfolie doorheen.
-
Verwarm de oven voor op 200 C.
-
Snij de stelen van de venkel af en halveer ze. Verwijder de kern en snij de rest in reepjes.
-
Verhit de olie in een sauspan. Voeg de uien en de venkel toe en bak ze voor 5 – 7 minuten of totdat ze zacht zijn.
-
Snij de gekookte kipfilets in stukjes. Bewaar 4 eetlepels van de bouillon voor het roomkaasmengsel.
-
Als je de roomkaas zelf maakt, hak de peterselie dan fijn en pers de knoflook uit. Meng ze met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Voeg de citroensap en citroenrasp toe en roer de bouillon erdoorheen. Als je kant-en-klare kruidenkaas gebruikt, kun je de eetlepels bouillon er meteen doorheen roeren.
-
Meng de pasta met het venkel-ui mengsel.
-
Voeg de kip en rozijnen toe en roer door elkaar.
-
Voeg de roomkaas en de geraspte schil van de citroen toe aan het pastamengsel. Meng goed door elkaar.
-
Schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet de schotel 20 – 25 minuten in de oven, of totdat de schotel goudbruin is.
Er zijn nog geen reacties.