Home Page › Diner ›
Nigella’s pizza
Een snelle pizza, gebakken in de oven, uit Nigella's Kitchen.
Hoe noem je een pizza die in het Engels ‘Crustless pizza’ heet? Korstloze pizza? Pizza zonder korst? Een hele snelle pizza? Dan toch maar Nigella’s pizza: een snelle, heerlijke pizza, een soort kruising tussen een pizza en een quiche. Een zachte bodem met een lekkere topping van kaas en chorizo. Wij hebben er nog wat paprika, olijven en rucola aan toegevoegd, echt smullen! Nigella gebruikt een pie-vorm van 20 cm, je zou ook een ronde ovenschaal kunnen gebruiken. Het moet in ieder geval geen springvorm zijn. Eén pizza met een salade is genoeg voor twee personen. Probeer ook eens pizza met ham, rucola en Parmezaanse kaas, pizza calzone of deze curry-pizza.
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 250 ml melk
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram gedroogde chorizo
- halve rode paprika
- 1 eetlepel olijven
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Handje rucola
- Om in te vetten boter
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
-
Klop het ei met de bloem, het zout en de melk tot een glad beslag.
-
Voeg de helft van de geraspte kaas in het beslag en giet het beslag in de vorm.
-
Bak in de oven voor 30 minuten. Haal ondertussen het velletje van de chorizo en snij in plakken. Halveer de olijven en snij de paprika in reepjes.
-
Haal de pizza uit de oven en besprenkel met de rest van de kaas. Beleg met de chorizo, olijven en paprika. Bestrooi met de oregano. Zet terug in de oven en laat nog 2 – 3 minuten staat of totdat de kaas gesmolten is.
-
Leg de rucola erop, besprenkel eventueel met olijfolie en snij in stukken.
2 Reacties
• Janna op 26 September 2012 ∞
• Lisa op 26 September 2012 ∞