Home Page › Diner ›
Mexicaanse chili met chorizo
Een snelle Mexicaanse chilimaaltijd. Dit gerecht is echt binnen 20 minuten klaar, ideaal dus als je weinig tijd hebt!
Mexicaanse chili kun je zo pittig maken als je zelf wil. Ook kun je ‘m aanpassen aan de ingrediënten die je in je voorraadkast hebt staan, dus voel je niet geremd om andere dingen toe te voegen en dingen weg te laten. De chorizo kun je bijvoorbeeld vervangen door gehakt en de ui door prei. Je kunt de bleekselderij en paprika weglaten en vervangen door andere groentes (bijvoorbeeld courgette of rode ui). Als je geen rijst hebt of liever een eenpansmaaltijd maakt, laat dan de rijst weg en voeg bonen toe (bijvoorbeeld kidneybonen) op hetzelfde moment als de maïs.
Kijk ook eens bij Mexicaanse risotto, enchiladas met kip of Mexicaanse nacho’s.
Ingrediënten
- 225 gram chorizo
- 400 gram stukjes tomaten uit blik
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje maïs (ongeveer 200 gram)
- 0,5 theelepel chilipoeder (of 1 rode peper)
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel korianderzaad (gemalen)
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- Rijst voor 4 personen
De pittigheid van dit gerecht wordt bepaald door de rode peper of het chilipoeder. Pas op dat je het gerecht niet te pittig maakt. Het beste is om de chili beetje bij beetje toe te voegen en te proeven. Het is namelijk makkelijk om een gerecht pittiger te maken, maar moeilijk om aan te passen als je te enthousiast bent geweest.
Bereidingswijze & foto's
-
Bereid de rijst.
-
Snij de ui, de bleekselderij (was de stengel, halveer ‘m en snij in stukjes), paprika, knoflook en eventueel de peper.
-
Maak een verticale inkeping bij de chorizo. Trek nu het velletje eraf. Snij de worst door de helft en maak er nu halve maantjes van.
-
Verhit in een hapjespan of wok 1 eetlepel olijfolie.
-
Voeg de bleekselderij toe en bak kort.
-
Voeg de ui, chorizo, paprika, peper en knoflook toe. Bak alles voor ongeveer 5 minuten.
-
Voeg de hele inhoud van het blik tomaten toe en roer alles om.
-
Verhit de kruiden in een aparte pan om de smaak te versterken. Voeg ze vervolgens toe.
-
Voeg de maïs toe. Laat het geheel nog 5 – 10 minuten sudderen terwijl je af en toe omroert met een lepel.
-
Serveer de chili met rijst.
Er zijn nog geen reacties.