Home Page › Diner ›
Macaroni met salami
Een simpel, maar erg lekker, recept voor macaroni.
Soms heb ik gewoon echt zin in een simpele macaroni, met veel smaak dat wel, maar zonder een saus eroverheen. Deze macaroni maak ik dan graag, simpel maar perfect! Het is zo’n gerecht dat zich prima laat invriezen, dus maak gerust een flinke pan en je hebt er later weer plezier van. Probeer ook eens deze vegetarische pastaschotel, cottage pie of deze pastaschotel met ham, kaas, erwtjes en worteltjes.
Ingrediënten
- 500 gram macaroni
- 2 uien
- 2 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 250 gram gedroogde salami
- 150 gram bevroren erwtjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- een snufje chilipoeder
- Versgemalen zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- Om te serveren Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een grote pan met water aan de kook.
-
Pel ondertussen de uien en de knoflook en hak alles fijn. Schil de winterpenen en snij in kleine blokjes. Ontzaad de paprika en snij in blokjes. Haal het velletje van de salami af en halveer in de lengte. Snij in blokjes.
-
Verhit de olie in een flinke hapjespan. Bak de uien en de knoflook op laag vuur voor ongeveer 5 minuten of totdat ze zacht (maar niet bruin) zijn.
-
Voeg de wortel toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes bakken.
-
Voeg dan de paprika en salamiblokjes toe en roer door elkaar. Bak op middelhoog vuur (maar zorg dat niks kan aanbranden).
-
Voeg de gedroogde kruiden, het chilipoeder en de bevroren erwtjes toe en roer door elkaar.
-
Stop de macaroni in de pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
-
Giet de macaroni af en voeg toe aan het salamimengsel. Schep alles door elkaar en laat even goed heet worden. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de macaroni op borden en serveer met Parmezaanse kaas.
Er zijn nog geen reacties.