Home Page › Diner ›
Linzensoep
Een heerlijke, dikke soep met linzen, wortels en bleekselderij.
Probeer ook eens groentensoep met balletjes of pompoensoep.
Ingrediënten
- 200 gram (gedroogd) blonde linzen
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 liter groentebouillon
- 2 laurierbladeren
- 1,5 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in stukjes.
-
Snij de bleekselderij in dunne plakjes.
-
Rasp de wortel.
-
Was de linzen.
-
Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui voor een paar minuten.
-
Voeg de wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar. Bak voor 2 – 3 minuten.
-
Voeg de linzen toe en roer door elkaar.
-
Voeg de laurierbladeren toe.
-
Schenk de bouillon in de pan. Roer door elkaar en breng het mengsel aan de kook.
-
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Haal de laurierbladeren eruit en serveer!
2 Reacties
• bregje op 26 October 2009 ∞
• Lisa op 26 October 2009 ∞