Linzensoep

Een heerlijke, dikke soep met linzen, wortels en bleekselderij.

Probeer ook eens groentensoep met balletjes of pompoensoep.

DSC_0415

bleekselderij blonde linzen linzen linzensoep vegetarische linzensoep vegetarische soep wortel
Linzensoep
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
1 liter soep

Ingrediënten

  • 200 gram (gedroogd) blonde linzen
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui en snij in stukjes.

  2. Snij de bleekselderij in dunne plakjes.

  3. Rasp de wortel.

  4. Was de linzen.

  5. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui voor een paar minuten. DSC_0417

  6. Voeg de wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar. Bak voor 2 – 3 minuten. DSC_0419

  7. Voeg de linzen toe en roer door elkaar. DSC_0424

  8. Voeg de laurierbladeren toe.

  9. Schenk de bouillon in de pan. Roer door elkaar en breng het mengsel aan de kook. DSC_0432

  10. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Haal de laurierbladeren eruit en serveer! DSC_0437

DSC_0448

2 Reacties

  1. Hoi!

    Heb je gedroogde linzen of linzen uit blik gebruikt?

    gr Bregje

    bregje op 26 October 2009

  2. Goed dat je het zegt! Ik heb gedroogde linzen gebruikt. Zal het meteen even toevoegen aan het recept.

    Dankjewel!

    Lisa op 26 October 2009

Reactie achterlaten