Kippenpoten in pruimensaus

Hele kippenpoten, gemarineerd in een saus van verse pruimen, geroosterd in de oven.

Wij hebben deze kippenpoten een nacht in de koelkast laten marineren. Het is een lekkere, kruidige marinade. Als je geen keukenmachine hebt, hak dan alles zo fijn mogelijk en stamp fijn in de vijzel. De marinade is ook meteen de saus, en alhoewel wij dit met twee kippenpoten hebben gegeten, is het ruim voldoende voor 3 – 4 kippenpoten.

Probeer ook eens gemarineerde drumsticks, drumsticks met citroen en honing of gevulde kipfilet.

gemarineerde kippenpoten hele kippenpoten kippenpoten in pruimensaus pruimensaus verse pruimen
Kippenpoten in pruimensaus
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • 200 gram verse pruimen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 2 cm verse gember
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml appelciderazijn
  • 100 ml appelsap

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de pruimen en ontpit ze. Pel de knoflook en snij in stukken. Ontzaad de chilipeper (als je het niet te heet wilt) en schil de gember. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je een redelijk glad mengsel hebt. Giet het mengsel in een plastic container (groot genoeg, de kippenpoten moeten er in passen). Leg de kippenpoten erin en laat een nacht marineren. Kip in pruimensaus - 001 Kip in pruimensaus - 004 Kip in pruimensaus - 007 Kip in pruimensaus - 008 Kip in pruimensaus - 012 Kip in pruimensaus - 013

  2. Verwarm de oven voor op 225°C.

  3. Leg de kippenpoten met de marinade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de kip voor 30 – 40 minuten. Controleer of de kip gaar is door er in te prikken, als de vloeistof die eruit komt helder is, is de kip gaar. Kip in pruimensaus - 017

  4. Leg de kippenpoten op een bord en giet de saus eroverheen. Serveer met een salade. Kip in pruimensaus - 021

Kip in pruimensaus - 035

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten