Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Kippenpoten in pruimensaus
Hele kippenpoten, gemarineerd in een saus van verse pruimen, geroosterd in de oven.
Wij hebben deze kippenpoten een nacht in de koelkast laten marineren. Het is een lekkere, kruidige marinade. Als je geen keukenmachine hebt, hak dan alles zo fijn mogelijk en stamp fijn in de vijzel. De marinade is ook meteen de saus, en alhoewel wij dit met twee kippenpoten hebben gegeten, is het ruim voldoende voor 3 – 4 kippenpoten.
Probeer ook eens gemarineerde drumsticks, drumsticks met citroen en honing of gevulde kipfilet.
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 200 gram verse pruimen
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene chilipeper
- 2 cm verse gember
- 50 ml sojasaus
- 50 ml appelciderazijn
- 100 ml appelsap
Bereidingswijze & foto's
-
Was de pruimen en ontpit ze. Pel de knoflook en snij in stukken. Ontzaad de chilipeper (als je het niet te heet wilt) en schil de gember. Stop alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je een redelijk glad mengsel hebt. Giet het mengsel in een plastic container (groot genoeg, de kippenpoten moeten er in passen). Leg de kippenpoten erin en laat een nacht marineren.
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Leg de kippenpoten met de marinade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de kip voor 30 – 40 minuten. Controleer of de kip gaar is door er in te prikken, als de vloeistof die eruit komt helder is, is de kip gaar.
-
Leg de kippenpoten op een bord en giet de saus eroverheen. Serveer met een salade.
Er zijn nog geen reacties.