Groentesoep met balletjes

Een goed gevulde groentensoep met gehaktballetjes.

Het is belangrijk dat je in dit recept erwten uit de diepvries gebruikt en niet uit blik. De erwtjes uit blik zijn namelijk te zacht.

Probeer ook eens knoflooksoep, Franse uiensoep of venkelsoep!

Groentesoep met balletjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 250 gram bloemkool
  • 1 gele paprika
  • halve verse rode peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 4 handjes diepvrieserwtjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de winterpeen, snijd ‘m horizontaal doormidden en snijd er plakjes van. dsc_00559

  2. Schil de ui en de knoflook en snijd in stukjes.

  3. Snijd de paprika, rode peper en bloemkool in stukjes.

  4. Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de uien en knoflook toe. Roerbak voor een paar minuten.

  5. Voeg de paprika, rode peper, winterpeen en bloemkool toe. Roer opnieuw en laat 4 – 5 minuten bakken. dsc_00586

  6. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes koken voor 20 minuten. dsc_00605

  7. Maak ondertussen de balletjes. Meng het gehakt met het ei, peper, zout en de paneermeel. Gebruik meer paneermeel als je er geen balletjes van kunt draaien. Maak kleine balletjes (ter grootte van een knikker). dsc_00644

  8. Voeg de balletjes toe aan de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten koken. dsc_00704

  9. Voeg op het laatste moment de erwtjes toe. Kook opnieuw voor 3 – 4 minuten. Serveer! dsc_00886

dsc_00906

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten