Home Page › Diner ›
Gevulde pompoen met linzen
Een lekker vegetarisch gerecht: gevulde pompoen met linzen en granaatappel.
Dit recept is gebaseerd op een recept van deze website. Het kost even wat tijd, maar het is een heerlijk vegetarisch gerecht. De granaatappel geeft het gerecht een heerlijk, frisse smaak. Gebruik biologische pompoen als je die kunt vinden. Probeer ook eens veganistische Indiase dosa’s, frittata met zoete aardappel en tomaat of vegetarische paëlla.
Ingrediënten
- 3 Butternut pompoen
- 150 gram blonde linzen
- 3 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 225 gram, zacht geitenkaas
- 3 theelepels komijnzaad
- 3 theelepels gemalen komijn
- 3 theelepels kaneel
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepels cayenne peper
- 3 eetlepels verse peterselie
- 4 eetlepels Olijfolie
- 1 citroen
- 1 granaatappel
- 300 ml heet water
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
-
Was de pompoenen goed. Snij ze horizontaal door de helft. Gebruik een lepel om de zaden eruit te halen. Leg de zaden in een bak met water.
-
Leg de pompoenhelften in een ovenschaal met de schil naar beneden en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Rooster de pompoen voor 40 minuten in de oven of totdat het vruchtvlees zacht is. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Laat de oven op 190°C staan.
-
Was de linzen en kook ze in 30 minuten beetgaar (of volg de instructies op de verpakking).
-
Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de pompoen te scheppen. Laat 1 cm tussen de rand en de binnenkant. Snij in stukjes en zet apart.
-
Snij de ui en knoflook in stukjes.
-
Verhit de overige olie in een pan en bak de ui en knoflook voor ongeveer 10 minuten.
-
Voeg het komijnzaad, de gemalen komijn, kaneel, paprikapoeder en cayenne peper toe. Roerbak voor 1 minuut.
-
Voeg de gekookte linzen toe, samen met de pompoenstukjes en het hete water. Laat ongeveer 8 minuten zachtjes sudderen.
-
Haal het vruchtvlees van de pompoenpitten af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een bakpan zonder boter of olie en rooster de pitten 3 – 5 minuten op hoog vuur. Bestrooi met zeezout.
-
Verbrokkel de geitenkaas en hak de peterselie fijn.
-
Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel op de schil, de zaden vallen er dan uit. Je kunt ze ook in een bak met water leggen en de zaden losmaken met je hand. Pers de citroen uit.
-
Meng de geitenkaas, pompoenpitten, peterselie en citroensap met het linzenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel het linzenmengsel over de pompoenhelften. Bak nog 10 – 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Besprenkel met de granaatappel en serveer!
2 Reacties
• Astrid Brouwer op 24 October 2012 ∞
• Lisa op 25 October 2012 ∞