Home Page › Diner ›
Gevulde paprika’s
Paprika's gevuld met een ratatouille en mozzarella.
Deze paprika’s zijn heerlijk uit de oven. Dit recept is voor 4 personen. Wij hebben het met z’n tweeën gegeten en de helft van het ratatouillemengsel gemengd met een blik tomaten en de volgende dag gegeten met rijst. Ook erg lekker! Probeer ook eens miniquiche met geroosterde groenten, salade van geroosterde groenten of ratatouille met omelet.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 rode paprika’s
- 1 aubergine
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 125 gram cherrytomaten
- 200 gram mozzarella
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Pel de ui en snij in dunne ringen. Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en voeg de ui toe. Bak voor 4 – 5 minuten of totdat de uien zacht zijn (laat ze niet bruin worden).
-
Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Voeg toe aan de ui.
-
Was de courgette en de aubergine en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak op middelhoog vuur voor 4 – 5 minuten.
-
Was de rozemarijn en hak fijn. Voeg toe aan de groenten.
-
Was de cherrytomaten en halveer ze. Schep door het groentenmengsel.
-
Halveer de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Schep het groentemengsel erin en zet ze in de oven. Bak ze voor 40 minuten. Haal ze dan uit de oven en leg de mozzarella erop. Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Bestrooi de paprika’s met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie overheen. Bak de paprika’s nog eens 5 minuten of totdat de mozzarella gesmolten is.
1 reactie
• Ariejan op 3 December 2011 ∞