Gemarineerde drumsticks

Drumsticks die gemarineerd worden in een mengsel van knoflook, verse rozemarijn, bruine basterdsuiker, cayenne peper en balsamicoazijn.

Deze drumsticks vergen even wat planning. Ze zijn erg simpel om te maken, maar ze moeten wel een nacht marineren. Het is een heerlijke zoete, pittige en kruidige marinade. Probeer ook eens drumsticks met citroen en honing, Zuid-Amerikaanse drumsticks of sticky drumsticks.

gemarineerde drumsticks kippenpoten kleverige drumsticks verse rozemarijn
Gemarineerde drumsticks
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
5 stuks

Ingrediënten

  • 5 (biologische) drumsticks

Voor de marinade

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 flinke tak verse rozemarijn
  • mespuntje zeezout

Voor de saus

  • 125 ml water
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Stamp de knoflook tot een puree in de vijzel. Gemarineerde drumsticks - 005

  2. Hak de verse rozemarijn fijn en meng met de basterdsuiker, balsamicoazijn, knoflookpuree, zout en de cayennepeper in een kommetje. Gemarineerde drumsticks - 001 Gemarineerde drumsticks - 003 Gemarineerde drumsticks - 006 Gemarineerde drumsticks - 007

  3. Leg de drumsticks in een plastic bak die je af kunt dekken. Verdeel de marinade over de drumsticks. Doe de deksel op de bak en laat in de koelkast minstens 8 uur marineren. Gemarineerde drumsticks - 011

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Leg de drumsticks op een rooster in een braadslee. Giet 4 eetlepels water op de bodem van de braadslee. Bedek de bak met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de drumsticks 30 minuten. Haal dan de folie eraf en bak ze nog 10 minuten zonder folie of totdat het vocht wat uit de kip komt helder is (als je erin prikt). Gemarineerde drumsticks - 013 Gemarineerde drumsticks - 016

  6. Leg de drumsticks op een bord en verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  7. Giet het water voor de saus in de braadslee en meng goed. Giet deze saus in een steelpannetje en voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Gemarineerde drumsticks - 021 Gemarineerde drumsticks - 022 Gemarineerde drumsticks - 023 Gemarineerde drumsticks - 026

  8. Haal de pan van het vuur en bestrijk de kip met de saus. Leg ze dan onder of tussen de grill en grill ze 3 – 4 minuten of totdat je de strepen van de grill begint te zien. Haal ze uit de grill en serveer met de saus. Gemarineerde drumsticks - 024

Gemarineerde drumsticks - 031

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten