Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gemarineerde drumsticks
Drumsticks die gemarineerd worden in een mengsel van knoflook, verse rozemarijn, bruine basterdsuiker, cayenne peper en balsamicoazijn.
Deze drumsticks vergen even wat planning. Ze zijn erg simpel om te maken, maar ze moeten wel een nacht marineren. Het is een heerlijke zoete, pittige en kruidige marinade. Probeer ook eens drumsticks met citroen en honing, Zuid-Amerikaanse drumsticks of sticky drumsticks.
Ingrediënten
- 5 (biologische) drumsticks
Voor de marinade
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 flinke tak verse rozemarijn
- mespuntje zeezout
Voor de saus
- 125 ml water
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stamp de knoflook tot een puree in de vijzel.
-
Hak de verse rozemarijn fijn en meng met de basterdsuiker, balsamicoazijn, knoflookpuree, zout en de cayennepeper in een kommetje.
-
Leg de drumsticks in een plastic bak die je af kunt dekken. Verdeel de marinade over de drumsticks. Doe de deksel op de bak en laat in de koelkast minstens 8 uur marineren.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de drumsticks op een rooster in een braadslee. Giet 4 eetlepels water op de bodem van de braadslee. Bedek de bak met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de drumsticks 30 minuten. Haal dan de folie eraf en bak ze nog 10 minuten zonder folie of totdat het vocht wat uit de kip komt helder is (als je erin prikt).
-
Leg de drumsticks op een bord en verwarm de grill voor op de hoogste stand.
-
Giet het water voor de saus in de braadslee en meng goed. Giet deze saus in een steelpannetje en voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Haal de pan van het vuur en bestrijk de kip met de saus. Leg ze dan onder of tussen de grill en grill ze 3 – 4 minuten of totdat je de strepen van de grill begint te zien. Haal ze uit de grill en serveer met de saus.
Er zijn nog geen reacties.