Gebakken rijst met ei

Een heerlijk simpel vegetarisch rijstgerecht.

Gebakken rijst maken is niet moeilijk, maar je moet wel snel werken. Als je namelijk te langzaam roert, verandert het ei in stukjes in plaats van de rijst te bakken.

gebakken rijst rijst rijstgerecht rijstgerechten roerei
Gebakken rijst met ei
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze & foto's

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze gaar. Laat helemaal afkoelen.

  2. Verhit in een wok 2 eetlepels wokolie.

  3. Voeg 1 ei toe en de sojasaus. Je wil geen stukjes ei, dus blijf goed roeren.

  4. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak het in het rijstmengsel voor 2 – 3 minuten.

  5. Haal de pan van het vuur. 3311322762_7bf8120bbc1

  6. Snijd de ui, knoflook, paprika en prei in stukjes.

  7. Verhit de overige wokolie in een pan en roerbak de ui en knoflook voor 4 – 6 minuten totdat de stukjes zacht zijn.

  8. Voeg de paprika en prei toe en bak roerbak opnieuw voor ongeveer 4 minuten. Haal de pan van het vuur.3310496965_3724f820ae

  9. Verhit een klontje boter in een bakpan. Breek de overige eieren in de pan en roerbak de eieren op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Voeg de eistukjes toe aan het paprikamengsel. 3311326296_327d79915d 3311327732_8cdb0d0ec5

  10. Voeg de rijst toe en roer door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer opnieuw. 3310498771_fd12e0c285

  11. Zet de pan met rijst terug op het vuur en roerbak voor 1 – 2 minuten.

dsc_00324

4 Reacties

  1. Heb deze gisteren gemaakt, viel erg in de smaak!

    Emma Hendrickx op 10 April 2010

  2. Heerlijk gerecht. We hebben echt zitten smullen. Wel even oppassen met de komijn want die kan overheersen. Overigens: punt 11…zet de pan met rijst terug op het vuur, voeg de eistukjes toe. Hoezo eistukjes? die waren toch al toegevoegd bij punt 9? Ik snap ‘em even niet :).

    xx

    op 7 August 2011

  3. @ Lammert Oeps, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 10 August 2011

  4. geweldig recept. ga ik vaker maken.

    arjen op 10 May 2012

Reactie achterlaten