Home Page › Diner ›
Gebakken rijst met ei
Een heerlijk simpel vegetarisch rijstgerecht.
Gebakken rijst maken is niet moeilijk, maar je moet wel snel werken. Als je namelijk te langzaam roert, verandert het ei in stukjes in plaats van de rijst te bakken.
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 6 eieren
- 4 eetlepels wokolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze gaar. Laat helemaal afkoelen.
-
Verhit in een wok 2 eetlepels wokolie.
-
Voeg 1 ei toe en de sojasaus. Je wil geen stukjes ei, dus blijf goed roeren.
-
Voeg de afgekoelde rijst toe en bak het in het rijstmengsel voor 2 – 3 minuten.
-
Haal de pan van het vuur.
-
Snijd de ui, knoflook, paprika en prei in stukjes.
-
Verhit de overige wokolie in een pan en roerbak de ui en knoflook voor 4 – 6 minuten totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de paprika en prei toe en bak roerbak opnieuw voor ongeveer 4 minuten. Haal de pan van het vuur.
-
Verhit een klontje boter in een bakpan. Breek de overige eieren in de pan en roerbak de eieren op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Voeg de eistukjes toe aan het paprikamengsel.
-
Voeg de rijst toe en roer door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer opnieuw.
-
Zet de pan met rijst terug op het vuur en roerbak voor 1 – 2 minuten.
4 Reacties
• Emma Hendrickx op 10 April 2010 ∞
• op 7 August 2011 ∞
• Lisa op 10 August 2011 ∞
• arjen op 10 May 2012 ∞