Home Page › Diner ›
Gebakken pasta met blauwe kaas
Pasta uit de oven met blauwe kaas, spinazie, witte wijn, zongedroogde tomaten en verse spinazie.
Dit is een makkelijk recept, maar toch erg lekker. Het recept is gebaseerd op de Blue cheese macaroni gratin uit Jo Pratt’s In the mood for entertaining. Het staat in het hoofdstuk ‘Midweek Masterpieces’, en een meesterwerk is het zeker. Dit recept is voor twee personen. Probeer ook eens vegetarische pastaschotel, polentapizza met geroosterde groenten of pastaschotel met kip en venkel.
Ingrediënten
- 250 gram fusilli
- 20 gram boter
- 1 ui
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 20 gram bloem
- 200 ml witte wijn
- 125 ml kookroom
- 150 gram blauwe kaas
- 10 zongedroogde tomaten
- 2 handjes verse spinazie
- Versgemalen zout en peper
- Om te besprenkelen olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de gril in de oven voor op de hoogste stand.
-
Pel ondertussen de ui en snij in stukjes. Smelt de boter in een grote pan en voeg de uien en de oregano toe. Laat 5 minuten zachtjes koken totdat de uien zacht zijn. Voeg de bloem toe en roerbak voor een minuut (laat de bloem niet aanbranden). Giet langzaam de witte wijn erbij terwijl je goed blijft roeren. Voeg de room toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te laten indikken.
-
Snij de helft van de blauwe kaas in dunne plakken en leg apart. Verkruimel de rest in de saus. Breng op smaak met zout en peper (je hebt niet veel zout nodig, de kaas is al zout genoeg).
-
Giet de pasta af en roer door de saus. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe. Roer door elkaar.
-
Schep de pasta in één grote ovenschaal of in kleine schaaltjes. Verdeel de overige blauwe kaas over de bovenkant en bestrooi met zwarte peper. Besprenkel met olijfolie en zet onder de gril. Laat 5 minuten staan of totdat de bovenkant goudbruin begint te worden. Serveer meteen.
6 Reacties
• Marco op 8 January 2011 ∞
• Lisa op 8 January 2011 ∞
• Marco op 9 January 2011 ∞
• Lisa op 9 January 2011 ∞
• op 15 February 2011 ∞
• Lisa op 15 February 2011 ∞