Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Frisse bulgursalade
Een zomerse bulgursalade met abrikozen, rode ui, kappertjes en verse munt.
Dit is een snel recept voor een lekker, fris bijgerecht (of lunchgerecht). Bulgur (geplette tarwe) zit qua structuur tussen rijst en couscous in, en het is heerlijk! Probeer ook eens aspergesalade met pancetta en ei, tabouleh met geitenkaas en walnoten of deze salade van kip, noedels en pindakaas.
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 250 ml water
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 rode ui
- 1 eetlepel kappertjes
- handvol verse munt
- halve limoen
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de bulgur in een kom en giet er 250 ml kokend water overheen. Zet een bord op de kom en laat een half uur staan zodat de bulgur het water op kan nemen.
-
Laat de abrikozen 10 minuten staan in heet water en snij ze dan in reepjes.
-
Hak de munt fijn, pel de ui en snij in ringen.
-
Voeg de abrikozen, rode ui, kappertjes en verse munt toe aan de bulgur en schep door elkaar.
-
Pers de limoen uit, besprenkel de salade met het sap en serveer!
Er zijn nog geen reacties.