Home Page › Diner ›
Courgettesoep
Een lekkere, kruidige courgettesoep. De rijst geeft deze soep een heerlijk romige structuur.
Probeer ook eens soep van geroosterde paprika’s en chorizo, pompoensoep of knoflooksoep.
Ingrediënten
- 1 ui
- 650 gram courgette
- 1 liter groentenbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- 30 gram rijst
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in blokjes. Was de courgette en snij in blokjes.
-
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui toe en bak voor een paar minuten totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de courgette toe en bak opnieuw voor een paar minuten.
-
Voeg de kerriepoeder toe. Roer door elkaar.
-
Voeg de rijst toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Schenk de bouillon in de pan en roer door elkaar.
-
Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken.
-
Pureer de soep en schep in kommen.
5 Reacties
• Emma Hendrickx op 31 August 2010 ∞
• Trudie op 15 August 2011 ∞
• Lilian op 3 July 2012 ∞
• Lisa op 3 July 2012 ∞
• Lilian op 13 July 2012 ∞