Home Page › Wereld › China ›
Chinese wokschotel met rundvlees en broccoli
Weer een lekker en snel gerecht!
Dit recept komt van deze website.
Probeer ook eens szechuan noedels, deze wokschotel met rundvlees of Chinese nasi.
Ingrediënten
- 4 theelepels maïzena
- 5 eetlepels water
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 250 gram rundvleesreepjes
- 1 eetlepel wokolie
- 450 gram broccoli
- 1 gele paprika
- 1 kleine ui
- 40 ml sojasaus
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Om te serveren rijst
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in kleine stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
-
Stop 3 theelepels maïzena en 2 eetlepels water in een kom. Voeg het knoflookpoeder toe en roer tot een papje. Stop het rundvlees erbij en hussel door elkaar.
-
Verhit de olie in een wokpan over middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en roerbak totdat de reepjes gaar zijn. Haal uit de pan en zet apart.
-
Voeg de ui, paprika en de broccoli toe en roerbak 4 – 5 minuten. Voeg vervolgens het rundvlees weer toe.
-
Meng de sojasaus, de bruine suiker, de gember en de overige maïzena (1 theelepel) en het overige water (3 eetlepels) in een kom, roer totdat je een glad papje hebt. Voeg het dan toe aan de pan.
-
Roerbak het geheel voor 2 minuten en serveer het vervolgens met de rijst.
4 Reacties
• esther op 4 November 2012 ∞
• Lisa op 4 November 2012 ∞
• esther op 6 November 2012 ∞
• Lisa op 6 November 2012 ∞