Zelfgemaakte frietjes

Maak je eigen frietjes!

Als je frietjes twee keer frituurt worden ze bruiner en knapperiger, zoals Nederlandse en Franse frietjes. In Engeland bakken ze frietjes maar één keer. In dit recept worden de frietjes maar een keer gebakken. Je kunt ze ook twee keer bakken. Bak ze dan eerst 6 – 7 minuten op 130°C, laat 45 minuten rusten en bak ze vervolgens nog een keer 3 – 5 minuten op 190°C. Je kunt de frietjes, in plaats van in de pan, ook in een frituurpan bakken.

Nog meer lekkere recepten met aardappels? Kijk dan eens bij gefrituurde aardappelpartjes, snelle aardappelstukjes of geroosterde aardappelmix.

aardappels frituren friet bakken friet maken frieten frietjes
Zelfgemaakte frietjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aardappels
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout en peper naar smaak

Deze frietjes zijn erg lekker bij sticky drumsticks en een spinaziesalade.

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de aardappels. Snijd ze horizontaal door midden en snijd deze stukjes weer doormidden totdat je langwerpige rechthoeken hebt. dsc_0050 dsc_00512 dsc_00521 dsc_00552

  2. Vul een bak met water. Leg de frietjes erin en laat een half uur staan. Haal ze eruit en leg ze op een bord.

  3. Vul een pan voor ongeveer 5 centimeter met zonnebloemolie. Zet op het vuur en wacht tot de olie heet is (en enigszins begint te walmen). Zet een bak met keukenpapier klaar om de frietjes op uit te laten lekken als je ze gebakken hebt. dsc_00601 dsc_0061

  4. Schep de frietjes met een schuimspaan in de hete olie. Bak de frietjes in delen, anders koelt de olie te erg af. Bak de frietjes voor 5 – 7 minuten. dsc_0068 dsc_0070

  5. Leg de frietjes op keukenpapier om ze uit te laten lekker. Bestrooi met peper en zout.

dsc_00731

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten