Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Zelfgemaakte frietjes
Maak je eigen frietjes!
Als je frietjes twee keer frituurt worden ze bruiner en knapperiger, zoals Nederlandse en Franse frietjes. In Engeland bakken ze frietjes maar één keer. In dit recept worden de frietjes maar een keer gebakken. Je kunt ze ook twee keer bakken. Bak ze dan eerst 6 – 7 minuten op 130°C, laat 45 minuten rusten en bak ze vervolgens nog een keer 3 – 5 minuten op 190°C. Je kunt de frietjes, in plaats van in de pan, ook in een frituurpan bakken.
Nog meer lekkere recepten met aardappels? Kijk dan eens bij gefrituurde aardappelpartjes, snelle aardappelstukjes of geroosterde aardappelmix.
Ingrediënten
- 2 grote aardappels
- Zonnebloemolie om te frituren
- Zout en peper naar smaak
Deze frietjes zijn erg lekker bij sticky drumsticks en een spinaziesalade.
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels. Snijd ze horizontaal door midden en snijd deze stukjes weer doormidden totdat je langwerpige rechthoeken hebt.
-
Vul een bak met water. Leg de frietjes erin en laat een half uur staan. Haal ze eruit en leg ze op een bord.
-
Vul een pan voor ongeveer 5 centimeter met zonnebloemolie. Zet op het vuur en wacht tot de olie heet is (en enigszins begint te walmen). Zet een bak met keukenpapier klaar om de frietjes op uit te laten lekken als je ze gebakken hebt.
-
Schep de frietjes met een schuimspaan in de hete olie. Bak de frietjes in delen, anders koelt de olie te erg af. Bak de frietjes voor 5 – 7 minuten.
-
Leg de frietjes op keukenpapier om ze uit te laten lekker. Bestrooi met peper en zout.
Er zijn nog geen reacties.