Home Page › Wereld › Amerika ›
Jamaicaanse jerk burgers
Pittige burgers, heerlijk in een broodje of als vervanger van een gewone hamburger.
Voor dit recept heb je kipgehakt nodig. Wij konden zo snel geen biologisch kipgehakt vinden, dus we hebben kipfilet fijngehakt in de keukenmachine en dat ging ook prima. Het recept is gebaseerd op een recept uit Burgers van Sally Sampson. De burgers hebben wij gebakken in een contactgrill, maar je kunt ze ook gewoon in de pan bakken.
Probeer ook eens zalm in ontbijtspek, tartaartjes met peperroomsaus of platbrood met hamburger en knoflooksaus.
Ingrediënten
- 350 gram kipgehakt
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel gehakte jalapeño
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sojasaus
- 1,5 theelepel Chinees vijfkruiden- poeder
- 1,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel versgemalen peper
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- snufje gemalen kruidnagels
Bereidingswijze & foto's
-
Als je kipfilet gebruikt, hak ze dan eerst fijn in de keukenmachine.
-
Hak de bosuitjes fijn. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Stop de knoflook met de bosuitjes in een kom. Voeg het kipgehakt, de gehakte jalapeño’s, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, de gemalen kruidnagel, gedroogde tijm en nootmuskaat. Kneed goed door elkaar.
-
Vorm van het gehakt twee gelijke delen en maak er een ovalen vorm van (ongeveer 2 cm dik).
-
Besprenkel de burgers met wat olie en bestrooi met de rest van het zout en de peper.
-
Verhit de contactgrill voor of gebruik een grilpan. Leg de burgers in de pan en bak ze ongeveer 8 – 10 minuten aan beide kanten of totdat ze gaar zijn. In de contactgrill duurt het ongeveer 5 minuten.
Er zijn nog geen reacties.