Hoisinkip

Kip in Hoisinsaus

Deze kip is heerlijk op de barbecue! Maar hij kan natuurlijk ook gebakken worden in de oven. De kip moet even marineren, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Als je dit recept voor de barbecue maakt: een kipfilet is genoeg voor 4 spiesjes. Zorg er dan ook voor dat je de satéstokjes een half uur in koud water laat liggen. Dat zorgt ervoor dat ze geen vlam vatten.

Het recept komt weet uit Sheila Lukins’ USA cookbook. Zij noemt ze ‘San fran chicken kebabs’.

Probeer ook eens kipsaté met noedels, gemarineerde drumsticks of Thaise kip in mangosaus.

hoisin
Hoisinkip
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 stokjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels donkere sesamolie
  • 3 eetlepels fijngeraspte gember

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de gember in een bak (waar de kip straks ook in kan marineren). Roer de hoisinsaus, wokolie, sesamolie en de azijn erdoorheen. Hoisinkip - 001 Hoisinkip - 002 Hoisinkip - 003

  2. Snij de kipfilets in stukjes. Stop ze bij de marinade en roer door elkaar. Hoisinkip - 004 Hoisinkip - 005

  3. Sluit de bak af en laat 2 uur marineren op kamertemperatuur.

  4. Rijg de kip aan de stokjes. Bak de hoisinkip op de barbecue totdat de stukjes gaar zijn of bak ze in de oven (voorverwarmd op 230°C) in 5 – 7 minuten gaar. Hoisinkip - 011 Hoisinkip - 012 Hoisinkip - 017

Hoisinkip - 024

2 Reacties

  1. Moet je ze echt 2 uur op kamertemperatuur laten marineren? Vind ik wel beetje eng met vlees…

    Janna op 4 August 2012

  2. @ Janna kan ook in de koelkast hoor, maar dan zou ik ze wat langer laten liggen.

    Lisa op 4 August 2012

Reactie achterlaten