Geroosterde paprika’s

Geroosterde paprika is ontzettend lekker als bijgerecht, in salades of maak er eens soep van!

Maak ook eens gegrilde courgette, gestoomde groenten of knoflookboontjes.

geroosterde paprika's paprika paprika's roosteren
Geroosterde paprika’s
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika’s

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. Was de paprika’s en snij ze in vieren. Haal de kern eruit en verwijder de pitjes. DSC_0365

  3. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een rooster. Zet de paprika voor 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de buitenkant van de paprika’s zwart begint te worden. DSC_0372 DSC_0422

  4. Haal de paprika’s uit de oven en trek het velletje eraf. Als de paprika’s lang genoeg in de oven zijn geweest (en het velletje zwart is) moet dit erg makkelijk gaan. DSC_0444

  5. Snij de paprika in stukken en serveer bijvoorbeeld in een salade.

DSC_0447

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten