Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Geroosterde aardappels
Aardappelpartjes geroosterd in de oven, yummie!
Kijk ook eens bij zelfgemaakte frietjes, geroosterde aardappelmix of gefrituurde aardappelpartjes.
Ingrediënten
- 500 gram (2 grote) aardappels
- 3 eetlepels olie
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel griesmeel
- Een flinke snuf Zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Snij de aardappels in partjes. Halveer ze eerst in de lengte. Halveer de helften opnieuw in de lengte en halveer deze nog een keer. Je hebt nu 8 lange aardappelstukjes in de vorm van langgerekte halve manen.
-
Neem een ovenschaal, bij voorkeur eentje met een anti-aanbaklaag, en giet de olie erin. Strooi de peper en paprikapoeder erin en meng door elkaar.
-
Dip de aardappelstukjes een voor een in de olie en leg ze in de schaal. Zorg dat ze bedekt zijn met olie en kruiden.
-
Strooi de griesmeel over de aardappelstukjes.
-
Strooi er een snufje zout overheen.
-
Zet voor 30 minuten in de oven. Keer de aardappeltjes na 15 minuten.
Er zijn nog geen reacties.