Geroosterde aardappels

Aardappelpartjes geroosterd in de oven, yummie!

Kijk ook eens bij zelfgemaakte frietjes, geroosterde aardappelmix of gefrituurde aardappelpartjes.

geroosterde aardappels
Geroosterde aardappels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram (2 grote) aardappels
  • 3 eetlepels olie
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel griesmeel
  • Een flinke snuf Zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Snij de aardappels in partjes. Halveer ze eerst in de lengte. Halveer de helften opnieuw in de lengte en halveer deze nog een keer. Je hebt nu 8 lange aardappelstukjes in de vorm van langgerekte halve manen.

  3. Neem een ovenschaal, bij voorkeur eentje met een anti-aanbaklaag, en giet de olie erin. Strooi de peper en paprikapoeder erin en meng door elkaar.

  4. Dip de aardappelstukjes een voor een in de olie en leg ze in de schaal. Zorg dat ze bedekt zijn met olie en kruiden.

  5. Strooi de griesmeel over de aardappelstukjes.

  6. Strooi er een snufje zout overheen.

  7. Zet voor 30 minuten in de oven. Keer de aardappeltjes na 15 minuten.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten