Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Geroosterde aardappelmix!
Heerlijke krokante aardappelen uit de oven.
In dit recept worden gewone aardappelen gemixt met zoete aardappelen. De stukjes hebben minstens 60 minuten in de oven nodig om gaar te worden. Kun je niet zo lang wachten? Kook de aardappelen dan eerst 5 minuten, snijd ze vervolgens in blokjes en rooster ze alsnog. Het is ook erg lekker om teentjes knoflook (in hun schil) mee te roosteren. Deze worden helemaal zacht en kun je vervolgens pellen en zo eten. De knoflook moet ongeveer 1 uur in de oven. Denk eraan dat je ze daarna uit de oven haalt, anders verbranden ze.
Probeer ook eens snelle aardappelstukjes, gevulde aardappelschijven of zelfgemaakt frietjes.
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 2 middelgrote aardappelen
- Olijfolie 3 – 4 eetlepels
- Zout en peper naar smaak
Deze aardappelmix is erg lekker bij de gevulde varkensrollade. Het is ook erg makkelijk om ze naast elkaar in een ovenschaal te roosteren omdat de rollade ingepakt zit in alumiumfolie. Denk er wel aan dat de rollade niet zo lang in de oven hoeft als de aardappelen.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
-
Schil de aardappels. Snijd ze in blokjes. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal van ongeveer dezelfde grootte zijn, zodat ze even lang in de oven nodig hebben.
-
Leg de blokjes in een braadslee of ovenschaal. Als de schaal geen anti-aanbaklaag heeft, vet de vorm dan in met boter.
-
Sprenkel de olijfolie over de aardappelmix heen.
-
Bestrooi met zout en peper. Zet in de oven en bak voor 75 – 90 minuten totdat de aardappels goudbruin zijn en een krokant korstje hebben.
-
Haal uit de oven, laat even afkoelen en serveer.
2 Reacties
• Maya op 22 November 2012 ∞
• Lisa op 22 November 2012 ∞