Geroosterde aardappelmix!

Heerlijke krokante aardappelen uit de oven.

In dit recept worden gewone aardappelen gemixt met zoete aardappelen. De stukjes hebben minstens 60 minuten in de oven nodig om gaar te worden. Kun je niet zo lang wachten? Kook de aardappelen dan eerst 5 minuten, snijd ze vervolgens in blokjes en rooster ze alsnog. Het is ook erg lekker om teentjes knoflook (in hun schil) mee te roosteren. Deze worden helemaal zacht en kun je vervolgens pellen en zo eten. De knoflook moet ongeveer 1 uur in de oven. Denk eraan dat je ze daarna uit de oven haalt, anders verbranden ze.

Probeer ook eens snelle aardappelstukjes, gevulde aardappelschijven of zelfgemaakt frietjes.

aardappelmix geroosterde aardappelen zoete aardappel in de oven
Geroosterde aardappelmix!
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 middelgrote aardappelen
  • Olijfolie 3 – 4 eetlepels
  • Zout en peper naar smaak

Deze aardappelmix is erg lekker bij de gevulde varkensrollade. Het is ook erg makkelijk om ze naast elkaar in een ovenschaal te roosteren omdat de rollade ingepakt zit in alumiumfolie. Denk er wel aan dat de rollade niet zo lang in de oven hoeft als de aardappelen.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 190°C

  1. Schil de aardappels. Snijd ze in blokjes. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal van ongeveer dezelfde grootte zijn, zodat ze even lang in de oven nodig hebben. 3414535007_e0eef844b6 3414539255_8a843b5aed

  2. Leg de blokjes in een braadslee of ovenschaal. Als de schaal geen anti-aanbaklaag heeft, vet de vorm dan in met boter. 3414540369_9c0a99b576

  3. Sprenkel de olijfolie over de aardappelmix heen.

  4. Bestrooi met zout en peper. Zet in de oven en bak voor 75 – 90 minuten totdat de aardappels goudbruin zijn en een krokant korstje hebben.

  5. Haal uit de oven, laat even afkoelen en serveer. 3414546817_c88f293e36

3414556961_a8df160613

2 Reacties

  1. Hoi Lisa,

    Ik zie nu dit recept staan en heb dit recept meegenomen uit Nieuw Zeeland. Maar de keren dat ik het hier heb gemaakt waren m’n aardappelstukjes zo droog. Ik vond het daar zo verrukkelijk met stuffed chicken. Mmmm!! Ik baalde er eigenlijk van dat de aardappel stukjes niet lukte. Ik deed ze een uur in de oven en olie erover. Heb jij misschien ideeën wat ik anders kan doen?

    Bedankt alvast. Groeten, Maya

    Maya op 22 November 2012

  2. Hoi Maya, Je zou kunnen proberen om ze eerst te koken en dan te roosteren. Of dat je ze 45 minuten afdekt met aluminiumfolie en de laatste 10 – 15 minuten zonder aluminiumfolie bakt. Ik hoop dat dit helpt! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 November 2012

Reactie achterlaten