Gemarineerde spareribs

Heerlijke, kleverige spareribs!

Sinds wij ons vlees bestellen bij okvlees, eten we ook wat vaker spareribs, hartstikke lekker! Deze marinade vond ik op deze site.

Probeer ook eens gehaktballetjes in barbecuesaus, ham in Coca-Cola of sticky drumsticks.

krabbetjes marinade spareribs
Gemarineerde spareribs
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 600 gram spareribs
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 5 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze & foto's

  1. Begin een dag voordat je de spareribs wil eten met de marinade. Pel de knoflook en kneus de teentjes met de platte kant van een mes. Schil de gember en rasp fijn. Gemarineerde spareribs - 03

  2. Neem een stevige plastic zak, waar de spareribs dadelijk in zullen passen. Meng in de zak de honing, sojasaus, oestersaus, suiker, de geraspte gember, de gekneusde knoflook, de tomatenpuree, gedroogde tijm, zout, cayennepeper en de kaneel. Roer even door elkaar. Gemarineerde spareribs - 04 Gemarineerde spareribs - 05 Gemarineerde spareribs - 06 Gemarineerde spareribs - 07 Gemarineerde spareribs - 08

  3. Stop de spareribs in de zak, draai ze om in het mengsel en sluit de zak. Leg de zak in een bak in de koelkast en laat een nacht marineren. Gemarineerde spareribs - 10

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Leg de spareribs in een ovenschaal of braadslee, voeg ook de marinade toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak de spareribs voor een uur. Verwijder dan de folie en draai de temperatuur naar 200°C. Bak de spareribs nog eens 20 – 30 minuten of totdat ze gaar zijn. Gemarineerde spareribs - 12 Gemarineerde spareribs - 15 Gemarineerde spareribs - 16

Gemarineerde spareribs - 17

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten