Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gefrituurde aardappelpartjes
Deze aardappelstukjes zijn vrij snel klaar te maken. Door de aardappels eerst even te koken, hoeven ze maar een paar minuten in de olie om ze heerlijk krokant te maken!
Kijk ook eens bij zelfgemaakte frietjes, geroosterde aardappelmix en snelle aardappelstukjes.
Ingrediënten
- 800 gram aardappels
- Zonnebloemolie 2 cm in de pan
- Zout en peper versgemalen
Serveer deze aardappelstukjes bijvoorbeeld met kip in Parmezaanse kaas en een spinaziesalade.
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en halveer ze horizontaal.
-
Vul een kookpan met water, voeg de aardappels toe en breng aan de kook. Laat de aardappels 5 – 8 minuten koken. Giet ze af.
-
Gebruik een pan met een dikke bodem (bijvoorbeeld een wokpan) en vul ‘m voor 2 cm met de olie.
-
Snijd de aardappels in langwerpige maanvormen.
-
Bak ze voor 4 – 5 minuten in de olie totdat de buitenkant goudkleurig is. Bak de aardappels in delen om ervoor te zorgen dat de olie niet te erg afkoelt.
-
Leg de aardappelstukjes op een stuk keukenpapier, laat een minuutje afkoelen en schep ze in een kom. Bestrooi met versgemalen zout en peper.
Er zijn nog geen reacties.