Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gebakken vis
Lekkere vis met een knapperig korstje uit de oven.
Eén van de dingen die ik heb geleerd tijdens het halve jaar dat ik in Engeland heb gewoond, is het gebruiken van termen in de keuken. Zo wist ik best wat een vork, een mes en een lepel was in het Engels, maar wat is bestek (cutlery) of bijvoorbeeld de aanrecht (counter)? Zo leerde ik toen ook dat als je iets zegt met ‘bake’, dat het dan automatisch de oven in moet. Je kunt dus niet zeggen ‘I’m baking fish’, als de vis in de pan op het fornuis staat. Nee, dat heet namelijk ‘frying’, en frituren is dan ‘deep-frying’. De vis in dit recept zou in Engeland ‘baked fish’ heten, omdat je hem in de oven bakt.
Het is een makkelijk recept. Je kunt allerlei soorten vis gebruiken. Voor de buitenkant gebruik ik broodkruim, je zou het kunnen vervangen door paneermeel, maar dan krijg je niet die lekkere grote krokante stukjes. Voor het maken van broodkruim gebruik ik vaak een pistoletje. Die snij ik open en leg ik even in de oven zodat ie krokant wordt. Vervolgens maal ik het fijn in de keukenmachine.
Probeer ook eens tonijn met salsa verde, zalm in champagnesaus of fish and chips.
Ingrediënten
- 2 visfilets
- 100 gram broodkruim
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- Naar smaak zout en peper
- Om te serveren citroen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Bestrooi de filets aan allebei de kanten met bloem.
-
Klop het ei los en bestrijk de visfilets met het ei.
-
Strooi het broodkruim, het zout en de peper op een bord. Haal de visfilets erdoorheen. Leg ze op de bakplaat.
-
Bak de vis 20 – 25 minuten of totdat de vis gaar is. Serveer met de citroen.
2 Reacties
• anne op 24 September 2011 ∞
• Lisa op 26 September 2011 ∞