Gebakken vis

Lekkere vis met een knapperig korstje uit de oven.

Eén van de dingen die ik heb geleerd tijdens het halve jaar dat ik in Engeland heb gewoond, is het gebruiken van termen in de keuken. Zo wist ik best wat een vork, een mes en een lepel was in het Engels, maar wat is bestek (cutlery) of bijvoorbeeld de aanrecht (counter)? Zo leerde ik toen ook dat als je iets zegt met ‘bake’, dat het dan automatisch de oven in moet. Je kunt dus niet zeggen ‘I’m baking fish’, als de vis in de pan op het fornuis staat. Nee, dat heet namelijk ‘frying’, en frituren is dan ‘deep-frying’. De vis in dit recept zou in Engeland ‘baked fish’ heten, omdat je hem in de oven bakt.

Het is een makkelijk recept. Je kunt allerlei soorten vis gebruiken. Voor de buitenkant gebruik ik broodkruim, je zou het kunnen vervangen door paneermeel, maar dan krijg je niet die lekkere grote krokante stukjes. Voor het maken van broodkruim gebruik ik vaak een pistoletje. Die snij ik open en leg ik even in de oven zodat ie krokant wordt. Vervolgens maal ik het fijn in de keukenmachine.

Probeer ook eens tonijn met salsa verde, zalm in champagnesaus of fish and chips.

gebakken vis vis uit de oven
Gebakken vis
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 visfilets
  • 100 gram broodkruim
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • Naar smaak zout en peper
  • Om te serveren citroen

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebakken vis - 001

  2. Bestrooi de filets aan allebei de kanten met bloem. Gebakken vis - 010

  3. Klop het ei los en bestrijk de visfilets met het ei.

  4. Strooi het broodkruim, het zout en de peper op een bord. Haal de visfilets erdoorheen. Leg ze op de bakplaat. Gebakken vis - 013

  5. Bak de vis 20 – 25 minuten of totdat de vis gaar is. Serveer met de citroen. Gebakken vis - 017 Gebakken vis - 022 Gebakken vis - 032

Gebakken vis - 030

2 Reacties

  1. Ik gebruik voor dit soort “paneren” vaak panko, Japans paneermeel, als ik geen (oud) brood in huis hen. Dat koop ik bij de toko. Lekker chrunchy en makkelijk!

    anne op 24 September 2011

  2. Ha Anne, ik hoor wel vaker over panko. Ik heb het nog nooit gezien, maar ik heb er ook nog nooit echt naar gezocht. De volgende keer als we in een toko zijn, zal ik eens kijken of ik het kan vinden. Bedankt voor de tip! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 September 2011

Reactie achterlaten