Auberginerolletjes met geitenkaas

Makkelijke rolletjes van aubergine, gevuld met een mengsel van geitenkaas, verse munt en rode peper.

Dit recept is losjes gebaseerd op Nigella’s ‘Griddled aubergines with feta, mint and chili’ uit Forever Summer. Ik had nog een halve aubergine liggen en heb er dus ronde plakjes van gemaakt in plaat van de langwerpige plakken die je krijgt van een hele aubergine. Ook had ik nog wat zachte geitenkaas, dus heb ik dat gebruikt in plaats van de feta. Het is een simpel recept, lekker snel en heerlijk als bijgerecht. Probeer ook eens aardappelsalade met munt, salade van geroosterde groenten of tomatensalsa.

auberginerolletjes
Auberginerolletjes met geitenkaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 - 2 personen

Ingrediënten

  • halve aubergine
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • halve rode chilipeper
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 theelepels citroensap
  • Naar smaak zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Verhit een grillapparaat of een grillpan. Gegrilde aubergine - 001

  2. Snij de aubergine in rondjes (of, als je een hele gebruikt, in langwerpige plakken). Smeer de auberginerondjes in met de olie en leg ze op de grill. Bak ze aan allebei de kanten voor 2 minuten of totdat ze goudbruin zijn en zacht. Gegrilde aubergine - 002 Gegrilde aubergine - 009

  3. Hak de munt fijn. Ontzaad de peper (gebruik een kwart van een verse peper als je het niet te pittig wilt). Meng in een kom met de geitenkaas, citroensap en zout en peper. Gegrilde aubergine - 005

  4. Vul de rolletjes met het geitenkaasmengsel en rol ze op. Leg ze op een bord en serveer. Gegrilde aubergine - 012 Gegrilde aubergine - 014

Gegrilde aubergine - 020

2 Reacties

  1. Had per ongeluk iets teveel “droge” munt er in gedaan… Maar verder wel lekker. De volgende dag het overige mengsel in champignons gedaan, smaakt ook lekker! Even in de oven en dan heb je een lekkere gevulde champignon :) Jammie!

    Lilian op 17 November 2011

  2. Hé, dat is een goed idee om het mengsel in champignons te stoppen! Goede tip!

    Lisa op 19 November 2011

Reactie achterlaten