Home Page › Diner ›
Auberginerolletjes met geitenkaas
Makkelijke rolletjes van aubergine, gevuld met een mengsel van geitenkaas, verse munt en rode peper.
Dit recept is losjes gebaseerd op Nigella’s ‘Griddled aubergines with feta, mint and chili’ uit Forever Summer. Ik had nog een halve aubergine liggen en heb er dus ronde plakjes van gemaakt in plaat van de langwerpige plakken die je krijgt van een hele aubergine. Ook had ik nog wat zachte geitenkaas, dus heb ik dat gebruikt in plaats van de feta. Het is een simpel recept, lekker snel en heerlijk als bijgerecht. Probeer ook eens aardappelsalade met munt, salade van geroosterde groenten of tomatensalsa.
Ingrediënten
- halve aubergine
- 75 gram zachte geitenkaas
- halve rode chilipeper
- 2 eetlepels verse munt
- 2 theelepels citroensap
- Naar smaak zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verhit een grillapparaat of een grillpan.
-
Snij de aubergine in rondjes (of, als je een hele gebruikt, in langwerpige plakken). Smeer de auberginerondjes in met de olie en leg ze op de grill. Bak ze aan allebei de kanten voor 2 minuten of totdat ze goudbruin zijn en zacht.
-
Hak de munt fijn. Ontzaad de peper (gebruik een kwart van een verse peper als je het niet te pittig wilt). Meng in een kom met de geitenkaas, citroensap en zout en peper.
-
Vul de rolletjes met het geitenkaasmengsel en rol ze op. Leg ze op een bord en serveer.
2 Reacties
• Lilian op 17 November 2011 ∞
• Lisa op 19 November 2011 ∞