Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Aardappelsalade met ham, augurk en appel
Een romige aardappelsalade met een frisse bite.
Het is belangrijk dat deze salade minstens een nacht in de koelkast staat, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Probeer ook eens sinaasappelsalade met radijs, Italiaanse spinaziesalade of rundercarpaccio.
Ingrediënten
- 4 aardappels
- 4 augurken
- 125 gram achterham
- 1 ui
- 1 appel
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 0,5 theelepel mosterd
- 0,5 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar (10 – 15 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze helemaal afkoelen.
-
Schil een appel en snijd hem in stukjes.
-
Pel de ui en snijd in kleine stukjes.
-
Halveer de augurken in de lengte en snijd ze in stukjes.
-
Snijd de plakjes ham in stukjes.
-
Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
-
Stop de aardappels, ham, augurken, ui en de appel bij elkaar in een kom en roer door elkaar.
-
Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de azijn, de mosterd en het kerriepoeder. Verdeel het over de salade en roer door elkaar.
-
Zet de salade een nacht in de koelkast.
Met dank aan Heleen
1 reactie
• Helga op 19 November 2009 ∞