Home Page › Toetjes › Fruit ›
Zomerfruit met Barbados cream
Lekker, vers zomerfruit met een speciale room.
Dit toetje is erg simpel, maar het vraagt wel enige voorbereiding. De avond voordat je het wil gaan eten, moet je de room en yoghurt mengen en hier basterdsuiker overheen strooien. Dit mengsel laat je een nacht in de koelkast staan. De basterdsuiker verandert in een bruine siroop die bovenop het dikke roommengsel ligt. Schep hier wat zomerfruit (frambozen, bosbessen, aardbeien e.d.) op en serveer als een heerlijk toetje! Het recept voor de Barbados cream (of in de minder pakkende Nederlandse vertaling: Barbadaanse room) komt uit Hoe te eten van Nigella Lawson. Probeer ook eens dit aardbeientoetje, mango met oranjebloesemsiroop of vruchtengelei met wijn.
- Moeilijkheid
- Eenvoudig
- Bereidingstijd
- > 60 min.
- Aantal
- 5 personen
Ingrediënten
- 750 gram zomerfruit
- 300 ml ongeklopte slagroom
- 300 ml Griekse yoghurt
- 75 gram bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de slagroom en de yoghurt in een kom en klop met een elektrische mixer tot een tamelijk dik mengsel. Stop het in een grote schaal (bijvoorbeeld in een lasagneschaal).
-
Strooi de basterdsuiker er in een dikke laag overheen. Meng niet door elkaar. Dek de schaal af met plastic folie en laat een nacht in de koelkast staan.
-
Schep de room in bakjes of glazen en verdeel het zomerfruit eroverheen.
3 Reacties
• Caroline Brouwer op 5 September 2010 ∞
• Lilian op 3 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞