Zomerfruit met Barbados cream

Lekker, vers zomerfruit met een speciale room.

Dit toetje is erg simpel, maar het vraagt wel enige voorbereiding. De avond voordat je het wil gaan eten, moet je de room en yoghurt mengen en hier basterdsuiker overheen strooien. Dit mengsel laat je een nacht in de koelkast staan. De basterdsuiker verandert in een bruine siroop die bovenop het dikke roommengsel ligt. Schep hier wat zomerfruit (frambozen, bosbessen, aardbeien e.d.) op en serveer als een heerlijk toetje! Het recept voor de Barbados cream (of in de minder pakkende Nederlandse vertaling: Barbadaanse room) komt uit Hoe te eten van Nigella Lawson. Probeer ook eens dit aardbeientoetje, mango met oranjebloesemsiroop of vruchtengelei met wijn.

barbadaanse room barbados cream fruit met room zomerfruit
Zomerfruit met Barbados cream
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
5 personen

Ingrediënten

  • 750 gram zomerfruit
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 75 gram bruine basterdsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de slagroom en de yoghurt in een kom en klop met een elektrische mixer tot een tamelijk dik mengsel. Stop het in een grote schaal (bijvoorbeeld in een lasagneschaal). Barbadoscream - 002 Barbadoscream - 005 Barbadoscream - 008 Barbadoscream - 020

  2. Strooi de basterdsuiker er in een dikke laag overheen. Meng niet door elkaar. Dek de schaal af met plastic folie en laat een nacht in de koelkast staan. Barbadoscream - 023 Barbadoscream - 025 Barbadoscream - 027 Barbadoscream - 028 Barbadoscream - 038 Barbadoscream - 040

  3. Schep de room in bakjes of glazen en verdeel het zomerfruit eroverheen.

Barbadoscream - 063

3 Reacties

  1. Het is dat ik voor vandaag al een dessert in de planning heb staan, anders zou ik dit proberen. Simpel, maar ik denk dat het erg lekker is!

    Caroline Brouwer op 5 September 2010

  2. Vandaag dit toetje gemaakt. Heb het met bosbes, rode en witte bessen gegeten. Het heeft een verassende smaak alleen vonden wij het wel aan de romige kant…. Volgende keer iets minder slagroom!

    Lilian op 3 July 2012

  3. @ Lilian Je kunt de slagroom ook gewoon vervangen met Griekse yoghurt. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 July 2012

Reactie achterlaten