Home Page › Toetjes › Fruit ›
Vanilleterrine met vers fruit
Een lekker, fris nagerecht.
Het eerste recept dat ik heb geprobeerd uit Delia’s Summer Collection. Ik heb het recept wat aangepast. Delia maakt namelijk een coulis van het verse fruit, maar ik kon dat niet over mijn hart verkrijgen. Het fruit zag er zo mooi uit! Als je fruit uit de diepvries gebruikt of wat minder mooi fruit, kun je dat natuurlijk wel doen. Het is belangrijk dat je het fruit even probeert, om te kijken of het zoet genoeg is of dat het nog wat suiker nodig heeft.
Dit toetje is makkelijk om te maken, je mengt alles door elkaar en laat het een nachtje in de koelkast staan. De terrine zelf is niet zo zoet en dat is erg lekker bij het zoete fruit. Proef het mengsel voordat je het in de koelkast zet om te kijken of je tevreden bent met de smaak.
Probeer ook eens zomerfruit met Barbados cream, proseccogelei met granaatappel en rozenwater of oosterse roomkaastaart met sinaasappels.
Ingrediënten
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 8 blaadjes gelatine
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 theelepels vanille-extract
- 600 gram vers fruit
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
-
Schenk de slagroom in een pannetje met de suiker en verwarm op laag vuur totdat de suiker opgelost is (de room moet heet zijn, maar mag zeker niet koken).
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme room. Klop met een garde door elkaar totdat de gelatine opgelost is.
-
Klop in een grote kom de Griekse yoghurt en de vanille door elkaar. Giet het roommengsel erbij en klop met een garde door elkaar.
-
Giet het roommengsel in de terrine (10 x 10 x 10 cm). Laat het helemaal afkoelen. Dek de vorm af en laat een nacht in de koelkast staan.
-
Haal de terrine voor het serveren uit de koelkast. Gebruik een paletmes of een dun mes om de randen los te maken. Leg een serveerschaal op de bovenkant en draai de terrine in een snelle beweging om. Als de terrine niet meteen uit de vorm komt, kun je hem voorzichtig schudden.
-
Was het fruit. Snij de terrine in plakken en serveer met het verse fruit.
5 Reacties
• caroline brouwer op 21 June 2012 ∞
• Lilian op 22 June 2012 ∞
• Lisa op 22 June 2012 ∞
• Lilian op 5 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞