Home Page › Toetjes › Fruit ›
Tarte tatin met vijgen
Een heerlijk toetje: verse vijgen met bladerdeeg uit de oven.
Probeer ook eens tarte tatin met appel, tarte tatin met verse pruimen of crème karamel.
Ingrediënten
- 4 verse vijgen
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 40 gram boter
- 4 plakjes, ontdooid bladerdeeg
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Snij de vijgen in vieren.
-
Gebruik een scherp mes om het vruchtvlees uit de schil te snijden.
-
Vet vier ramequins in.
-
Smelt de boter in een steelpan met de basterdsuiker en roer tot een samenhangend mengsel.
-
Verdeel het mengsels over de vier ovenschaaltjes.
-
Verdeel het vijgenvruchtvlees over de ovenschaaltjes.
-
Snij elk plakje bladerdeeg in een cirkel en leg over het vijgenmengsel. Stop de randen goed in.
-
Zet de bakjes in de oven. Bak ze voor 15 – 20 minuten of totdat de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
-
Draai de ramequins om op een bord en serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.