Tarte tatin met vijgen

Een heerlijk toetje: verse vijgen met bladerdeeg uit de oven.

Probeer ook eens tarte tatin met appel, tarte tatin met verse pruimen of crème karamel.

Vijgen tarte tatin - 016

tarte tatin tarte tatin met vijgen vijgen
Tarte tatin met vijgen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 40 gram boter
  • 4 plakjes, ontdooid bladerdeeg

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Snij de vijgen in vieren. Vijgen tarte tatin - 051

  2. Gebruik een scherp mes om het vruchtvlees uit de schil te snijden. Vijgen tarte tatin - 053

  3. Vet vier ramequins in.

  4. Smelt de boter in een steelpan met de basterdsuiker en roer tot een samenhangend mengsel. Vijgen tarte tatin - 048

  5. Verdeel het mengsels over de vier ovenschaaltjes.

  6. Verdeel het vijgenvruchtvlees over de ovenschaaltjes. Vijgen tarte tatin - 055

  7. Snij elk plakje bladerdeeg in een cirkel en leg over het vijgenmengsel. Stop de randen goed in.

  8. Zet de bakjes in de oven. Bak ze voor 15 – 20 minuten of totdat de bovenkant goudbruin begint te kleuren.

  9. Draai de ramequins om op een bord en serveer warm.

Vijgen tarte tatin - 067

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten