Home Page › Toetjes › Fruit ›
Sinaasappelpudding
Een lekkere, cakeachtige pudding met sinaasappel.
Dit is het eerste recept dat ik geprobeerd heb uit Nigella’s nieuwe kookboek Kitchen. Het is een heerlijke, cakeachtige pudding, gemaakt met deze sinaasappelmarmelade. Een groot succes! Probeer ook eens dit bosbessentoetje, chocoladepotjes of aardbeiencrumble.
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 225 gram sinaasappel- marmelade
- 225 gram bloem
- 1/2 theelepel dubbelkoolzure soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 grote eieren
- 1 sinaasappel
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Stop de helft van de sap en 75 gram van de sinaasappelmarmelade in een kleine pan en zet apart.
-
Vet een rechthoekige ovenschaal (24 cm) in met boter.
-
Stop de geraspte sinaasappelschil, de andere helft van het sap, de eieren, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda, de bloem, de rest van de sinaasappelmarmelade, de basterdsuiker, kristalsuiker en de boter in de keukenmachine en draai totdat je een samenhangend beslag hebt. Als je geen keukenmachine hebt, klop dan de boter en de suiker romig, voeg de marmelade toe, dan de droge ingrediënten en eindig met de eieren, sinaasappelschil en het sap.
-
Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel het evenredig over de vorm. Zet de vorm in de oven en bak voor 40 minuten. Begin met controleren na 30 minuten. Een prikker moet er grotendeels schoon uitkomen. Haal uit de oven en laat even afkoelen in de vorm.
-
Zet de pan met de marmelade en het sap op het vuur en laat smelten. Giet het mengsel over de pudding. Bestrooi met poedersuiker of serveer bijvoorbeeld met slagroom.
Er zijn nog geen reacties.