Rabarbertaart

Een heerlijke, zomerse taart met roomkaas en rabarber.

Ik ben dol op rabarber en experimenteer graag met manieren om het te eten (al is het op zichzelf ook al erg lekker). Na het maken van onder andere een rabarbercrumble, rabarberijs, een mascarponecake met rabarber en rabarbercompote, was het nu tijd voor een taart. En deze taart is perfect! Een makkelijke biscuitbodem, een romige vulling en heerlijke, zoetzure rabarber. Deze rabarbertaart kan ook erg goed als dessert geserveerd worden. Wij hebben Philadelphia gebruikt, maar je kunt ook Monchou gebruiken. Je kunt het beste mooie, roze stelen rabarber voor deze taart gebruiken, dat staat beter dan groene rabarber.

rabarbertaart roomkaastaart met rabarber taart met rabarber verse rabarber
Rabarbertaart
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
Voor 1 taart van 25 cm

Ingrediënten

Voor de rabarber

  • 850 gram rabarber
  • 180 gram kristalsuiker

Voor de bodem

  • 250 gram biscuitjes
  • 125 gram boter

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepel poedersuiker
  • 2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Was de rabarber en snij de stelen in stukken van 2 – 3 cm. Vet een ovenschaal in en leg de stukken in de ovenschaal. Bestrooi met de kristalsuiker en hussel door elkaar. Bedek de schaal met aluminiumfolie (zonder dat de folie de rabarber raakt) en zet hem 35 – 45 minuten in de oven of totdat de rabarber zacht is. Rabarbertaart - 002 Rabarbertaart - 005 Rabarbertaart - 019

  3. Maak ondertussen de bodem. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in de magnetron en meng door de biscuitjes heen. Duw het mengsel in een springvorm of taartvorm met een losse bodem (24 – 25 cm) en zorg dat je het biscuitmengsel ook 1 – 1,5 cm tegen de rand van de taartvorm duwt. Zet de vorm in de koelkast. Rabarbertaart - 030 Rabarbertaart - 033 Rabarbertaart - 034

  4. Laat de rabarber helemaal afkoelen. Maak de vulling. Zeef de poedersuiker en meng met de roomkaas en de slagroom in een hoge kom. Klop met mixer tot een romig mengsel (zonder klonten) en totdat het mengsel lobbig is.

  5. Schep de roomkaasvulling in de biscuitbodem. Gebruik een spatel of een schuimspaan om de rabarber voorzichtig op de bovenkant van de taart te leggen. Besprenkel eventueel nog met wat sap van de rabarber. Bewaar de taart in de koelkast. Rabarbertaart - 039 Rabarbertaart - 045 Rabarbertaart - 068

Rabarbertaart - 051

2 Reacties

  1. Super lekker zeg! Door de rabarber heb je het idee dat je iets heel gezonds zit eten. :-)

    Ik heb de taart in een springvorm gemaakt. Dat ging prima al brokkelde de rand wel iets af bij het snijden. Ik zou liever een vorm met zo’n mooie geschubde rand gebruiken, maar hoe krijg je de taart daar netjes uit? Tips zijn welkom.

    Irene op 2 June 2012

  2. Hoi Irene,

    De vorm die ik gebruik, heeft een losse onderkant. Die duw je dus zo naar boven uit de vorm, echt ideaal! Hartstikke leuk om te horen dat de taart lekker was.

    Bedankt voor je reactie!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 5 June 2012

Reactie achterlaten