Home Page › Toetjes › Fruit ›
Rabarbertaart
Een heerlijke, zomerse taart met roomkaas en rabarber.
Ik ben dol op rabarber en experimenteer graag met manieren om het te eten (al is het op zichzelf ook al erg lekker). Na het maken van onder andere een rabarbercrumble, rabarberijs, een mascarponecake met rabarber en rabarbercompote, was het nu tijd voor een taart. En deze taart is perfect! Een makkelijke biscuitbodem, een romige vulling en heerlijke, zoetzure rabarber. Deze rabarbertaart kan ook erg goed als dessert geserveerd worden. Wij hebben Philadelphia gebruikt, maar je kunt ook Monchou gebruiken. Je kunt het beste mooie, roze stelen rabarber voor deze taart gebruiken, dat staat beter dan groene rabarber.
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Bereidingstijd
- > 60 min.
- Aantal
- Voor 1 taart van 25 cm
Ingrediënten
Voor de rabarber
- 850 gram rabarber
- 180 gram kristalsuiker
Voor de bodem
- 250 gram biscuitjes
- 125 gram boter
Voor de vulling
- 200 gram roomkaas
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepel poedersuiker
- 2 theelepels vanille extract
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Was de rabarber en snij de stelen in stukken van 2 – 3 cm. Vet een ovenschaal in en leg de stukken in de ovenschaal. Bestrooi met de kristalsuiker en hussel door elkaar. Bedek de schaal met aluminiumfolie (zonder dat de folie de rabarber raakt) en zet hem 35 – 45 minuten in de oven of totdat de rabarber zacht is.
-
Maak ondertussen de bodem. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in de magnetron en meng door de biscuitjes heen. Duw het mengsel in een springvorm of taartvorm met een losse bodem (24 – 25 cm) en zorg dat je het biscuitmengsel ook 1 – 1,5 cm tegen de rand van de taartvorm duwt. Zet de vorm in de koelkast.
-
Laat de rabarber helemaal afkoelen. Maak de vulling. Zeef de poedersuiker en meng met de roomkaas en de slagroom in een hoge kom. Klop met mixer tot een romig mengsel (zonder klonten) en totdat het mengsel lobbig is.
-
Schep de roomkaasvulling in de biscuitbodem. Gebruik een spatel of een schuimspaan om de rabarber voorzichtig op de bovenkant van de taart te leggen. Besprenkel eventueel nog met wat sap van de rabarber. Bewaar de taart in de koelkast.
2 Reacties
• Irene op 2 June 2012 ∞
• Lisa op 5 June 2012 ∞