Home Page › Toetjes › Fruit ›
Pêche Melba
Perzikijs met framboos!
Dit ijs is erg simpel om te maken met een ijsmachine. Volg, als je geen ijsmachine hebt, methode 2.
Probeer ook eens sinaasappelijs, mangoijs of aardbeiensorbetijs.
Ingrediënten
- 4 perziken
- 150 gram frambozen
- 200 ml, ongeklopt slagroom
- 4 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de perziken en pureer ze met een staafmixer. Roer de helft van de poedersuiker erdoorheen.
-
Meng de perziken met de slagroom. Stop het ijs in de ijsmachine en maak in 20 – 30 minuten ijs.
-
Was en pureer ondertussen de frambozen. Meng met de overige poedersuiker.
-
Schep het perzikenijs in een plastic bak. Trek de frambozen erdoorheen met een lepel (niet roeren als je het contrast wil behouden!). Zet het ijs in de vriezer en laat minstens 4 uur vriezen. Zet het ijs een half uur voordat je wil eten in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept.
-
Giet het perzikmengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Na de laatste keer roer je het frambozenmengsel er met een lepel doorheen (niet roeren als je het contrast wil behouden!). Laat het ijs daarna met rust. Zet het 30 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.