Home Page › Wereld › Italië ›
Panna cotta met vlierbloesem
Dit is een van de eerste recepten die ik heb geprobeerd uit River Cottage Everyday. Ik heb een boek van de River Cottage (Bread) en daar ben ik erg blij mee. Toen we we dus laatst in Engeland waren en ik dit boek zag voor 12,5 pond, kon ik het niet laten liggen. Allemaal recepten die ik wilde proberen! Dit recept is er een voor panna cotta met vlierbloesem. Ik heb vlierbloesemsiroop gebruikt, aangezien ik nu geen vlierbloesem kan krijgen. In het recept wordt een compote van kruisbessen bij geserveerd, maar ook die had ik niet, daarom hebben wij hem geserveerd met verse frambozen (ook zuur, net zoals kruisbessen). Je kunt de vlierbloesemsiroop weglaten voor een standaard panna cotta. Het roommengsel moet afgekoeld zijn als je de yoghurt erbij doet, anders wordt de yoghurt te vloeibaar en wordt de panna cotta niet stijf.
Probeer ook eens panna cotta met passievrucht en kokos, zomerfruit met Barbados cream of mango met oranjebloesemsiroop.
Ingrediënten
- 100 ml volle melk
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 20 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels vlierbloesem- siroop
- 4 blaadjes gelatine
- 150 ml volle yoghurt
- 4 eetlepels verse frambozen
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de gelatine in koud water en laat zacht worden terwijl je het roommengsel maakt. Meng de melk, room, suiker en vlierbloesemsiroop in een kookpan. Zet de pan op het vuur en breng net aan de kook (er mogen geen bubbels verschijnen). Haal de pan van het vuur. Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan het hete roommengsel. Klop met een garde totdat de gelatine opgelost is. Laat helemaal afkoelen, roer af en toe.
-
Roer de yoghurt door het afgekoelde roommengsel. Schenk het mengsel in 4 puddingvormpjes (van 125 ml). Zet in de koelkast en laat minstens vier uur staan. Haal de panna cotta dan uit de koelkast. Draai ze eventueel om op een bord (dip de onderkant eventueel even in heet water, dan gaat het makkelijker). Serveer met de frambozen.
Er zijn nog geen reacties.