Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Mini tarte tatin met appel
Lekkere, kleine tarte tatins met appel.
Een eenpersoons taartje met appel. Ik heb de tarte tatins gebakken in ramequins (kleine ronde ovenschaaltjes). Gebruik vormpjes die je op het vuur kunt zetten, of schep het mengsel later over in een ovenschaaltje. Probeer ook eens tarte tatin met pruimen, bessentaart of gevulde appelbollen.
Ingrediënten
- 2, bijvoorbeeld Granny Smith appels
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 20 gram boter
- 2 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Schil de appels en snij ze in vieren. Haal het klokhuis eruit.
-
Smelt de boter in het ovenschaaltje of in een kleine steelpan. Voeg de suiker toe en roer door elkaar.
-
Leg de appelstukken in het schaaltje en laat 10 minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe de stukken appel omdraait.
-
Snij de plakjes bladerdeeg in een ronde vorm.
-
Zet het gas uit en laat het appelmengsel 5 minuten afkoelen.
-
Leg de plakjes bladerdeeg op de appelstukken en duw hem bij de randen goed in.
-
Bak de tarte tatins in de oven voor 15 – 20 minuten of totdat de bovenkant goudbruin begint te kleuren.
-
Draai de ramequins om op een bord en serveer warm.
1 reactie
• JulieW8 op 17 September 2009 ∞