Home Page › Toetjes › Fruit ›
Meloensorbetijs
Sorbetijs van meloen!
De smaak van de meloen die je gebruikt, bepaalt de smaak van je ijs. Ik heb een Galia meloen gebruikt, maar je kunt ook een watermeloen gebruiken. Omdat meloen van zichzelf al erg waterig is, hoef je eigenlijk geen water meer toe te voegen. Dit ijs is erg simpel om te maken met een ijsmachine. Volg, als je geen ijsmachine hebt, methode 2.
Probeer ook eens sinaasappelijs, mangoijs of aardbeiensorbetijs.
Ingrediënten
- 1 Galia meloen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de meloen, haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in stukken.
-
Pureer de meloen met de poedersuiker. Proef op dit moment of je het mengsel zoet genoeg vindt. Voeg eventueel nog wat poedersuiker toe.
-
Voeg het citroensap toe en roer door elkaar.
-
Stop het ijs in de ijsmachine en vries in 20 – 30 minuten in. Laat daarna nog 2 uur hard worden in de vriezer en zet het 20 minuten voor serveren in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Na de laatste keer schep je de karamel erdoorheen. Laat het ijs daarna met rust. Zet het 20 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.
1 reactie
• Anja op 15 July 2010 ∞